Leto 2023 zaključujemo ponosno in slavnostno

Leto 2023 zaključujemo ponosno in slavnostno

V četrtek, 7. decembra 2023 je bilo v Mekinjskem samostanu slavnostno, saj smo podelili certifikate kakovosti Srca Slovenije izbranim rokodelcem, prehranskim ponudnikom in prvič tudi nosilcem vodenih doživetij.

Znamka Srce Slovenije je do letos vlagala predvsem v prvo raven znamčenja, znotraj katerega smo gradili na primarni ponudbi, ki jo oblikujejo ponudniki rokodelskih izdelkov in izdelkov unikatnega in industrijskega oblikovanja ter pridelkov in živilskih izdelkov. Z letošnjim letom pa smo dodali drugi nivo, ki vključuje vodena (turistična) doživetja.

Na šestem ocenjevanju, ki je potekalo oktobra in novembra, je strokovna komisija pozitivno ocenila kar 111 prehranskih in rokodelskih izdelkov. Posebna pozornost je bila namenjena ocenjevanju vodenih doživetij, kjer so tri od petih prijavljenih doživetij pridobila pozitivno oceno. Pravico do uporabe znamke kakovosti Srca Slovenije je tako prejelo 28 različnih ponudnikov iz območja Srca Slovenije.

Pohvalimo se lahko, da je danes s certifikatom kakovosti Srca Slovenije opremljenih kar 256 izdelkov, ki jih izdeluje oz. predeluje 47 različnih ponudnikov iz našega območja, poleg tega so odslej v ponudbi tudi tri vrhunska vodena doživetja.

Na podelitvi certifikatov je direktorica Razvojnega centra Srca Slovenije Mojca Štepic predstavila Mrežo teritorialnih kolektivnih blagovnih znamk po modelu Izvorno Slovensko, v katero je vključenih še 13 drugih nosilcev blagovnih znamk iz celotnega območja Slovenije. Pojasnila je, da se je blagovna znamka Srce Slovenije pridružila Mreži z namenom doseganja celovitega razvoja povezane ponudbe podeželskih območij, ki želijo postati pametne trajnostne destinacije s prepoznano certificirano visokokakovostno ponudbo z lokalno dodano vrednostjo. Delila je tudi cilje za leto 2024 in spodbudila vse nosilce certifikatov k aktivni participaciji ter izpostavila, da le s skupnimi prizadevanji, enotnim komunikacijskim pristopom ter povezano zgodbo o kakovosti Srca Slovenije lahko cilje tudi dosežemo.

Na dogodku je sodelovala tudi članica Mreže Izvorno slovensko in članica ocenjevalne komisije mag. Ilona Stermecki, ki je izpostavila, da je ponudba v Sloveniji vsako leto na višjem nivoju in se v nekaterih segmentih lahko primerja tudi z “razvitejšimi državami”. Izpostavila je tudi visoko kakovost certificiranih vodenih doživetij in vsem zaželela uspešno delo tudi v prihodnje.

Gašper Šinkovec in Ana Novak pa sta s svojim vrhunskim glasbenim nastopom pričarala prijetno vzdušje in slavnostnemu dogodku dodala piko na i.

Po uradnem delu smo se udeleženci družili ob prijetnem klepetu in okusni pogostitvi, ki jo je pripravila prejemnica certifikata, ga. Vilma Kante iz kmetije pri Sončku. Pogostitev je v veliki meri vključevala certificirane prehranske izdelke iz Srca Slovenije.

Prijeten dogodek so zaokrožile lepe misli in želje za nadaljnjo skupno rast in razvoj. Skupaj gradimo boljšo prihodnost v Srcu Slovenije!

Več o certificirani ponudbi lokalnih izdelkov in vodenih doživetij najvišje kakovosti, ki so lahko tudi odlična ideja za praznična obdarovanja, si lahko ogledate na TUKAJ.

Na naši spletni stran uporabljamo piškotke za pravilno delovanje in beleženje obiskanosti strani. S strinjanjem nam dovolite uporabo piškotkov.

Close Popup
Privacy Settings saved!
Nastavitve zasebnosti

Tukaj lahko nastavite, kateri piškotki naj se naložijo, ko brskate po naših spletnih straneh.

Piškotki, ki so nujni za pravilno delovanje spletne strani in niso povezani z beleženjem podatkov.

Tehnični piškotki
Za uporabo te spletne strani uporabljamo naslednje tehnično potrebne piškotke:
  • wordpress_test_cookie
  • wordpress_logged_in_
  • wordpress_sec

Zavrni piškotke
Save
Sprejmi poškotke
Open Privacy settings