Loading Events

« All Events

AnimotMUZIK – zvočni dogodek

11 maja @ 19:00 - 20:30 CEST

Ob večerni uri, ko se park počasi zapira in ptice pojejo svojo večerno simfonijo, bomo v Arboretumu prisluhnili koncertu AnimotMUZIK. Skupaj s pticami ga pripravljajo zvočne umetnice in umetniki, ki ustvarjajo medvrstno glasbo.

AnimotMUZIK vzpostavlja senzibilizacijo poslušanja ekologije in komunikacije z več kot človeškimi bitji. Medvrstna glasbena improvizacija sodelujoče umetnike spodbuja k tankočutnemu ustvarjanju z drugimi živalskimi vrstami ter preprašuje uveljavljene načine glasbenega izražanja. Tekom procesa komponiranja so umetniki spodbujeni, da se poglobijo v zvoke živali, ki jih sočutno povabijo k ustvarjanju in se odzivajo na slišano. Poslušalce pa vabi k čuječnemu poslušanju koncerta naravne simfonije.

Ekološki zvočni dogodek AnimotMUZIK, ki se pomladi odvija po različnih parkih in vrtovih v Sloveniji beleži praznovanja Mednarodnega dne poslušanja zore. Prvo nedeljo v maju se ljudje po celem svetu zbirajo v ranih jutrih, da bi uživali v zvokih ptičjega petja.

V letu 2024 bodo del dogodka: Eduardo Raon (harfa), Ana Kravanja (violina), Tea Vidmar (vokal), Žiga Jenko (vokal), Jure Boršič (klarinet, saksofon), Alja Petric (vokal). Trije izmed izbranih umetnic in umetnikov bodo pripravili koncert posebej za Arboretum.

Nastop bo vpeljalo predavanje zoomuzikologinje Katarine Radaljac o medvrstni komunikaciji in ustvarjanju. Predavanje na temo medvrstne komunikacije in ustvarjanja bo potekalo ob 19.00 v Galeriji Janeza Boljke. Po koncu predavanja boste povabljeni, da se sprehodite do lokacije zvočnega dogodka, v spodnji angleški park, ki se bo pričel ob 19.45h.

Projekt podpirata Ministrstvo za kulturo RS in Mestna občina Ljubljana, Oddelek za kulturo. Producent zvočnega dogodka je zavod Cona, v sodelovanju z Arboretumom Volčji Potok.

Zvočni dogodek je brezplačen, plača se vstopnino v park. Sezonske vstopnice za vstop v park veljajo. Zberemo se v Galeriji Janeza Boljke. Obvezna prijava na

pretix.eu/cona/animotmuzik2024/, do petka, 10. maja. Število mest je omejeno.

Details

Date:
11 maja
Time:
19:00 - 20:30 CEST
Website:
https://www.arboretum.si/dogodek/animotmuzik-zvocni-dogodek/?occurrence=2024-05-11

Organizer

CONA zavod za procesiranje sodobne umetnosti
Phone
+386 (0) 40 418 682
Email
irena@cona.si
View Organizer Website

Venue

Arboretum Volčji Potok
Volčji Potok 5A
Kamnik, 1235 Slovenija
+ Google Map

Na naši spletni stran uporabljamo piškotke za pravilno delovanje in beleženje obiskanosti strani. S strinjanjem nam dovolite uporabo piškotkov.

Close Popup
Privacy Settings saved!
Nastavitve zasebnosti

Tukaj lahko nastavite, kateri piškotki naj se naložijo, ko brskate po naših spletnih straneh.

Piškotki, ki so nujni za pravilno delovanje spletne strani in niso povezani z beleženjem podatkov.

Tehnični piškotki
Za uporabo te spletne strani uporabljamo naslednje tehnično potrebne piškotke:
  • wordpress_test_cookie
  • wordpress_logged_in_
  • wordpress_sec

Zavrni piškotke
Save
Sprejmi poškotke
Open Privacy settings