Loading Events
  • This event has passed.

« All Events

Dnevi zdravega in dobrega počutja za vse generacije

13 junija @ 9:00 - 12:00 CEST

Bližajo se toplejši dnevi, zato vabljeni, da se udeležite pomladno-poletnega cikla vsebin, posvečenega vašemu zdravju in dobremu počutju z ekipo strokovnjakov s področja zdravstvene vzgoje, prehrane, gibanja in duševnega zdravja iz Centra za krepitev zdravja Zdravstvenega doma Kamnik.

Delavnice vas bodo popeljale skozi različne vidike zdravega življenjskega sloga:

  • Ponudili vam bomo meritve krvnega tlaka in sladkorja ter vam svetovali kako postopati v primeru mejnih ali zvišanih vrednosti dejavnikov tveganja za kronične nenalezljive bolezni. Predstavili vam bomo pomembnost vključevanja v presejalne programe SVIT, DORA in ZORA ter vam predstavili celosten program in delovanje Centra za krepitev zdravja Kamnik.
  • Strokovnjaki s področja prehrane vam bodo razkrili skrivnosti uravnotežene prehrane in vam ponudili termin za meritev telesne sestave.
  • Fizioterapevti in kineziologinja vam bodo na voljo z nasveti o telesni vadbi, lahko boste izvajali testiranja in oceno mišične ter telesne zmogljivosti, kako ohraniti kondicijo in aktivno živeti v vseh življenjskih obdobjih, vključno v času nosečnosti in po porodu. Po predhodnih prijavah vam bodo nudili tudi vodeno nordijsko hojo.
  • Za najmlajše bomo pripravili posebne ustvarjalne delavnice in igre na temo zdravega življenjskega sloga, ki bodo spodbujale gibanje, razvoj motoričnih spretnosti, spoznavanje osnov prve pomoči, pomena spanja ter uporabe elektronskih naprav, ustne higiene in uravnotežene prehrane.
  • Starši in stari starši pa boste lahko pridobili ustrezne informacije glede vzdrževanja zdravih odnosov, vzgoje zdravih prehranjevalnih in gibalnih navad pri otrocih ter ohranjanja psihološkega dobrega počutja v družini.
  • Poleg tega vas čaka tudi sprostitev s psihologinjo in relaksacija v naravi. Spoznajte tehnike sproščanja ali pa se preprosto prepustite tišini in miru Arboretuma.

Pridružite se nam na Dnevu zdravja in dobrega počutja za vse generacije, da bomo skupaj ustvarili bolj zdravo in zadovoljno skupnost!

Delavnice vodijo strokovni zdravstveni delavci Centra za krepitev zdravja Zdravstvenega doma Kamnik. Delavnice so brezplačne, plača se vstopnino v park. Če bo deževalo, bodo delavnice odpovedane.

VSTOPNINA: plača se vstopnino v park!

Organizer

Arboretum Volčji Potok
Phone
031 379 705
Email
prireditve@arboretum.si
View Organizer Website

Na naši spletni stran uporabljamo piškotke za pravilno delovanje in beleženje obiskanosti strani. S strinjanjem nam dovolite uporabo piškotkov.

Close Popup
Privacy Settings saved!
Nastavitve zasebnosti

Tukaj lahko nastavite, kateri piškotki naj se naložijo, ko brskate po naših spletnih straneh.

Piškotki, ki so nujni za pravilno delovanje spletne strani in niso povezani z beleženjem podatkov.

Tehnični piškotki
Za uporabo te spletne strani uporabljamo naslednje tehnično potrebne piškotke:
  • wordpress_test_cookie
  • wordpress_logged_in_
  • wordpress_sec

Zavrni piškotke
Save
Sprejmi poškotke
Open Privacy settings