Kolektivna tržna znamka Srce Slovenije

Kvalitetne rokodelske izdelke ter pridelke in prehranske izdelke z območja Srce Slovenije nagrajujemo od leta 2016 z znakom kakovosti. Posebna oznaka – srček kakovosti – na izdelkih predstavlja dodano vrednost, ki gradi trajno zaupanje potrošnika v naše izdelke. Označba kakovosti potrošniku olajša nakup, saj zagotavlja, da je izdelek, ki ga iščejo, kakovosten. Tržna znamka izraža tudi, da določen izdelek prihaja z območja Srce Slovenije.

Za pravico do uporabe kolektivne tržne znamke Srce Slovenije lahko kandidirajo ponudniki iz občin Dol pri Ljubljani, Domžale, Hrastnik, Ivančna Gorica, Kamnik, Komenda, Litija, Lukovica, Mengeš, Moravče, Radeče, Šentrupert, Šmartno pri Litiji, Trbovlje, Trzin in Zagorje ob Savi.

Razvojni center Srca Slovenije objavlja enkrat letno razpis za pridobitev pravice do uporabe kolektivne tržne znamke Srce Slovenije (krajše KTZ Srce Slovenije). Povezava na aktualni razpis.

Doslej so potekala tri ocenjevanja: 26. aprila 2016, 15. junija 2018 in 5. aprila 2019. Četrto ocenjevanje bo potekalo 15. oktobra 2020.

Odločala je strokovna komisija:

  • svetovalka za načrtovanje turizma in gostinstva dr. Tanja Lešnik Štuhec,
  • etnolog dr. Janez Bogataj
  • kuharska mojstra Janez Bratovž ali Franci Jezeršek
  • oblikovalec Matej Zupančič

Strokovna komisija je pravico do uporabe znamke podelila 171 prehranskim in rokodelskim izdelkom (od tega gre za 3 linije izdelkov) 55 ponudnikov.

Prejemniki so certifikate prejeli na slavnostnih podelitvah 27. maja 2016 na gradu Bogenšperk, 30. avgusta 2018 v samostanu Mekinje in 17. junija 2019 v Erbergovih paviljonih v Dolu pri Ljubljani.

Seznam prejemnikov certifikata KTZ Srce Slovenije:

Seznam certificiranih izdelkov: 

ODPRT je javni poziv za mentorje ST3ER projekta!

Vse podjetnike, vlagatelje, inovatorje ali strokovnjake z več let delovnih izkušenj, motivirane in zainteresirane za sodelovanje pri mentoriranju, s ciljem povečanja vloge dvojnega prehoda v turizmu vabimo, da v okviru…

Na naši spletni stran uporabljamo piškotke za pravilno delovanje in beleženje obiskanosti strani. S strinjanjem nam dovolite uporabo piškotkov.

Close Popup
Privacy Settings saved!
Nastavitve zasebnosti

Tukaj lahko nastavite, kateri piškotki naj se naložijo, ko brskate po naših spletnih straneh.

Piškotki, ki so nujni za pravilno delovanje spletne strani in niso povezani z beleženjem podatkov.

Tehnični piškotki
Za uporabo te spletne strani uporabljamo naslednje tehnično potrebne piškotke:
  • wordpress_test_cookie
  • wordpress_logged_in_
  • wordpress_sec

Zavrni piškotke
Save
Sprejmi poškotke
Open Privacy settings