DIGY – Enostavna digitalna participacija mladih

Trajanje projekta: 01.09.2019 – 31.08.2022
Program: Erasmus+
Vodilni partner: Nexus Institut iz Berlina, Nemčija
Partnerske države: Gruzija, Makedonija, Malta, Litva, Nemčija in Slovenija

Projekt predstavlja nadaljevanje projekta »EUth – Orodja in nasveti za mobilno in digitalno participacijo mladih po vsej Evropi« (Horizon 2020) in spodbuja vključevanje mladih za aktivno vlogo v družbi. Mlajše generacije vse bolj posegajo po digitalnih orodjih, tudi na področju participacije in aktivnega državljanstva. Digitalna orodja so tista, ki lahko mlade bolj spodbudijo k sodelovanju, tako na lokalnih ravneh kot tudi na ravni celotne Evropske unije.

Zaradi pomanjkanja izkušenj, človeških virov in finančnih sredstev se pojavljajo težave pri izvedbi participativnih projektih. Cilj projekta je zagotavljati potrebne informacije in gradiva ter nuditi podporo mladinskim institucijam, mladim in drugim, pri vseh korakih izvajanja participativnega projekta. Vsa gradiva bodo vključena na platformo OPIN – spletno orodje za digitalno udeležbo mladih, ki je na voljo že v desetih evropskih jezikih.

Razvojni center Srca Slovenije je zadolžen za vodenje ter vzpostavitev t.i. »OPIN skupnosti«, katere rezultat bo vzpostavitev podpore za aktivno digitalno participacijo mladih. To bomo dosegli z delujočim forumom ter smernicami oz. navodili kako vključiti ter motivirati mlade k aktivni participaciji. Končni cilj projekta je nadgrajeno spletno orodje OPIN z izobraževalnimi gradivi za uspešno izvedbo participativnih projektov. V projektu se sodeluje z mladinskimi organizacijami in šolami iz območja Srca Slovenije, ki lahko OPIN platformo brezplačno uporabljajo.

Opin platforma: https://opin.me/sl/

DIGY

POVEZANE NOVICE

SORODNI PROJEKTI

Dodajte oceno

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja

Na naši spletni stran uporabljamo piškotke za pravilno delovanje in beleženje obiskanosti strani. S strinjanjem nam dovolite uporabo piškotkov.

Privacy Settings saved!
Nastavitve zasebnosti

Tukaj lahko nastavite, kateri piškotki naj se naložijo, ko brskate po naših spletnih straneh.

Piškotki, ki so nujni za pravilno delovanje spletne strani in niso povezani z beleženjem podatkov.

Za uporabo te spletne strani uporabljamo naslednje tehnično potrebne piškotke:
  • wordpress_test_cookie
  • wordpress_logged_in_
  • wordpress_sec

Zavrni piškotke
Sprejmi poškotke