Metka Zver, unikatni leseni izdelki

O2 LES

NASLOV & KONTAKT


naslov

Štanjel 5b, 6222 Štanjel

GPS

45.823138181135, 13.845991337177

Telefon

E-naslov


Naravno in lokalno, lepo in uporabno

Pod blagovno znamko O2 nastajajo mali leseni objekti, katerih namen je, da nam v stanovanje prinesejo košček narave in se tem prispevajo k temu, da se doma počutimo prijetno in toplo. Lesene izdelke v svoji delavnici ustvarja Metka Zver. Pri svojem delu uporablja masivni les dreves, ki so rasla na dvoriščih kmetij v osrednji Sloveniji, največkrat oreh, ki s svojo pestrostjo in barvitostjo zagotovo sodi med najlepši slovenski les.

Zanjo posebej značilno je miniaturno pohištvo, male mizice in stolčki, na katere lahko posadimo medvedke in jim priredimo čajanko. Na podoben način nas nagovarjajo pomanjšani arhitekturni objekti. Takšna je denimo mala replika kozolca, ki sodi med najbolj značilne elemente slovenske arhitekturne identitete, v pomanjšani izvedbi pa služi kot stojalo za uhane. Estetsko dovršeno oblikovanje v povezavi s praktično funkcijo, ki po prepričanju ustvarjalke mora biti ključen element njenih izdelkov, je bilo vodilo tudi pri ustvarjanju hiške za knjige. Te polepšajo spalnico v funkciji mini skulpture, hkrati pa imajo tudi svojo uporabno vrednost, saj nam omogočajo, da na njih odložimo še vedno odprto knjigo v tistem trenutku, ko se v postelji med branjem sprehodimo v sanje.

V njeni delavnici nastajajo tudi različne deske in skledice, ki so namenjene gurmanskim užitkom ter sledijo sodobnemu trendu serviranja hrane na  lesu. Z njih vam bodo hrano postregli tudi na dvorcu Zemono. Kuharski mojster Tomaž Kavčič je te deske, ki sledijo minimalističnemu duhu oblikovanja, najprej uporabil za predstavitev svoje kuhinje na Expu 2015 v Milanu.

Skodelice, svečnike in sklede Metka ustvarja na stružnici, ki ji nudi največ zadovoljstva, saj je struženje lesa najbolj kreativni del njenega dela: »Ko vzameš še neobdelan kos lesa, od zunaj ne vidiš, kaj bo nastalo, in šele ko ga začneš brusiti in obdelovati, se pokažejo notranje strukture, ki te včasih popolnoma presenetijo. Občutek, ko s svojimi rokami ustvariš nekaj lepega, je nepopisljiv,« pojasnjuje svoje navdušenje. Drugi moment v procesu nastajanja izdelka, ki jo osrečuje, pa nastopi, ko že narejen kos lesa namaže z oljem. »Les potem zasije in povsem spremeni barvo. Trenutki, ko mažeš in čakaš, kaj bo, so najlepši.«

Metka Zver je nosilka certifikata kakovosti kolektivne tržne znamke Srce Slovenije za naslednja izdelka:

LOKACIJA NA ZEMLJEVIDU

KONTAKTIRAJ LASTNIKA

Napišite oceno

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja

Na naši spletni stran uporabljamo piškotke za pravilno delovanje in beleženje obiskanosti strani. S strinjanjem nam dovolite uporabo piškotkov.

Close Popup
Privacy Settings saved!
Nastavitve zasebnosti

Tukaj lahko nastavite, kateri piškotki naj se naložijo, ko brskate po naših spletnih straneh.

Piškotki, ki so nujni za pravilno delovanje spletne strani in niso povezani z beleženjem podatkov.

Tehnični piškotki
Za uporabo te spletne strani uporabljamo naslednje tehnično potrebne piškotke:
  • wordpress_test_cookie
  • wordpress_logged_in_
  • wordpress_sec

Zavrni piškotke
Save
Sprejmi poškotke
Open Privacy settings