TRINNO – Podporni ekosistem za podjetništvo za tradicije in inovacije

Trajanje projekta: prva faza: 1.4.2016 – 31.3.2019, druga faza: 1.4.2019 – 31.3.2021, dodatne aktivnosti (Covid-19 razpis): 1.10.2021 – 30.9.2022
Program: Interreg Europe
Vodilni partner: Arezzo Innovazione (Italija)
Partnerske države: Italija, Madžarska, Irska, Španija

Osrednje teme razvoja Evropske Unije so ustvarjanje novih delovnih mest, ustanavljanje podjetij, rast in inovacije in s temi izzivi se bo ukvarjal tudi projekt TRINNO. Projekt promovira dinamične oblike podpornega okolja za podjetništvo v petih evropskih regijah in spodbuja deležnike v posameznih državah k čim bolj aktivni vlogi pri zavzemanju za izboljšanje instrumentov politike na tem področju. Promovira tudi uporabo digitalnih inovacij v lokalnem gospodarstvu in njihovih prednosti v tradicionalnih sektorjih.

Kot rezultat projekta se predvideva izboljšanje strukture upravljanja politik na tem področju. Pripravljene bodo analize stanja v regijah, ki sodelujejo v projektu, izvedene pa bodo tudi različne izobraževalne delavnice in izmenjave dobrih praks. Organizirani bosta dve večji konferenci na mednarodni ravni v Szegedu na Madžarskem in v Arezzu v Italiji.

Razvojni center Srca Slovenije v projektu TRINNO vodi delovni paket Komunikacije in diseminacije in tako skrbi za promocijo projekta navzven.

AKCIJSKI NAČRTI CELOTNEGA KONZORCIJA:

5. razpis programa Interreg Europe (COVID Call – dodatne aktivnosti): Aktivnosti se izvajajo od 1.10.2021 – 30.9.2022

V dodatnem letu izvajanja aktivnosti bomo aktivno spodbujali izboljšanje digitalizacije in inovativnosti rokodelcev. V okviru projektnih aktivnosti pa bomo mednarodnim parterjem tudi podrobneje predstavili Slovensko vavčersko shemo, ki je sedaj prepoznana kot dobra praksa projekta, iz katere se lahko učijo drugi. Prirpavila se bo regionalna analiza obstoječih dobrih praks in kako odgovarjajo na Covid-19 krizo, ter predstavili nove dobre prakse. Orgabizirani bodo študijski obiski med partnerji za prenos dobrih praks iz drugih regij. 

Spletna stran projekta: www.interregeurope.eu/trinno

POVEZANE NOVICE

SORODNI PROJEKTI

Dodajte oceno

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja

Na naši spletni stran uporabljamo piškotke za pravilno delovanje in beleženje obiskanosti strani. S strinjanjem nam dovolite uporabo piškotkov.

Privacy Settings saved!
Nastavitve zasebnosti

Tukaj lahko nastavite, kateri piškotki naj se naložijo, ko brskate po naših spletnih straneh.

Piškotki, ki so nujni za pravilno delovanje spletne strani in niso povezani z beleženjem podatkov.

Za uporabo te spletne strani uporabljamo naslednje tehnično potrebne piškotke:
  • wordpress_test_cookie
  • wordpress_logged_in_
  • wordpress_sec

Zavrni piškotke
Sprejmi poškotke