Dober odziv na 2. srečanje obrtnikov in podjetnikov občin Litija in Šmartno pri Litiji

Dober odziv na 2. srečanje obrtnikov in podjetnikov občin Litija in Šmartno pri Litiji

V četrtek, 8. 6. 2023, smo skupaj z Občino Litija, Občino Šmartno pri Litiji, Območno obrtno podjetniško zbornico Litija in Regionalno razvojno agencijo Zasavje organizirali 2. srečanje obrtnikov in podjetnikov občin Litija in Šmartno pri Litiji z naslovom “KJE BOMO ČRPALI (NE)POVRATNA SREDSTVA ZA INVESTICIJE?”.  

V občinah Litija in Šmartno pri Litiji je prisotna živahna obrtno-podjetniška skupnost, ki predstavlja pomemben del lokalnega gospodarstva. Obrtniki in podjetniki delujejo na različnih področjih, največ v gradbeništvu, trgovini, gostinstvu, storitvenih dejavnostih in kmetijstvu. Po podatkih AJPES-a je bilo v obeh občinah v lanskem letu 1.458 aktivnih gospodarskih subjektov, največ, t.j. 71 % s. p.-jev ter 27 % d. o. o.-jev. Skupaj so ustvarili nekaj več kot 522 mio EUR prihodkov in 50.075 EUR dodane vrednosti na zaposlenega. Stopnja delovne aktivnosti je bila 70 %, povprečna bruto plača pa je znašala 1.621 EUR.

Dogodek so odprli župana občin Litija in Šmartno pri Litiji, g. Franci Rokavec in g. Blaž Izlakar ter predsednik Območne obrtno podjetniške zbornice Litija, g. Simon Lokar, ki so izpostavili številne priložnosti, ki se lokalnemu gospodarstvu ponujajo v okviru več finančnih mehanizmov in različnih inštitucij. Poudarili so pomen dobre predpriprave projektov in izkoriščanje strokovne pomoči, ki je na voljo tudi v lokalnem okolju.    

Program je dalje postregel z zanimivimi predstavitvami in s svežimi informacijami o aktualnih in napovedanih razpisih za poslovne subjekte, ki so jih z udeleženci delili nacionalni, regijski in sub-regijski predstavniki:

  • Nataša FLORJANČIČ, vodja sektorja za sistem, načrtovanje in spremljanje, Direktorat za razvojna sredstva, Ministrstvo za gospodarstvo, turizem in šport
  • Matjaž RIBAŠ, direktor, Slovenski regionalno razvojni sklad
  • Primož KRAPEŽ, podsekretar, Sektor za nepovratna sredstva, Eko sklad, Slovenski okoljski javni sklad
  • Nataša KOŠČAK, specialistka za podjetja, SID – Slovenska izvozna in razvojna banka
  • Mitja BRATUN, vodja LAS pisarne, Razvojni center Srca Slovenije, d. o. o.
  • Kristijan ADAMLJE, strokovni sodelavec Centra za pravični prehod, Regionalna razvojna agencija Zasavje

Udeležba okrog 50-ih poslovnih subjektov in rezultati vprašalnikov, ki so jih udeleženci izpolnili po dogodku, so pokazali, da so tovrstna srečanja še, kako potrebna in koristna tako z vidika pridobivanja novih informacij kot tudi zaradi mreženja in povezovanja. Izpostavili so tudi nekatere nove vsebine, ki bi jih želeli vključiti v naslednje srečanje podjetnikov in obrtnikov, kot na primer: ustrezni prenosi lastništva na naslednike, črpanje evropskih sredstev, postopki prijave na javne razpise in primeri dobrih praks projektov, ki so pridobili finančna sredstva.

Dogodek, ki ga je povezovala Mojca Štepic, direktorica Razvojnega centra Srca Slovenije, je bil med udeleženci dobro sprejet, zato si bomo prizadevali, da postane vsakoleten in da ponudi še več priložnosti za medsebojno spoznavanje in povezovanje. Pri slednjem nam sta nam tokrat pomagala tudi Restavracija Mona Lisa in Krčma na gradu Bogenšperk z odlično pogostitvijo.

Zahvaljujemo se vsem za udeležbo in vas vabimo, da nam sporočite še dodatne vsebine, o katerih bi želeli več informacij in znanja, da jih vključimo v prihodnja srečanja.

Ena misel o »Dober odziv na 2. srečanje obrtnikov in podjetnikov občin Litija in Šmartno pri Litiji«

Komentarji so zaprti.

Na naši spletni stran uporabljamo piškotke za pravilno delovanje in beleženje obiskanosti strani. S strinjanjem nam dovolite uporabo piškotkov.

Close Popup
Privacy Settings saved!
Nastavitve zasebnosti

Tukaj lahko nastavite, kateri piškotki naj se naložijo, ko brskate po naših spletnih straneh.

Piškotki, ki so nujni za pravilno delovanje spletne strani in niso povezani z beleženjem podatkov.

Tehnični piškotki
Za uporabo te spletne strani uporabljamo naslednje tehnično potrebne piškotke:
  • wordpress_test_cookie
  • wordpress_logged_in_
  • wordpress_sec

Zavrni piškotke
Save
Sprejmi poškotke
Open Privacy settings