Razpis za pridobitev certifikata kakovosti

Razpis za pridobitev certifikata kakovosti

Razvojni center Srca Slovenije objavlja

RAZPIS                           
za pridobitev/podaljšanje pravice do uporabe kolektivne blagovne znamke Srce Slovenije za leto 2023, ki je vzpostavljena po modelu Izvorno slovensko in članica Mreže KBZ Izvorno slovensko
.

S kolektivno blagovno znamko Srce Slovenije poudarjamo in izpostavljamo prepoznavnost ter kakovost pridelkov in živilskih izdelkov, rokodelskih izdelkov in izdelkov unikatnega ter industrijskega oblikovanja ter vodenih doživetij in njihovih ponudnikov na območju podeljevanja pravice do uporabe KBZ Srce Slovenije.  

Za pridobitev pravice do uporabe KBZ Srce Slovenije se lahko prijavijo registrirane pravne ali fizične osebe s sedežem na območju občin Srca Slovenije (Dol pri Ljubljani, Kamnik, Litija, Lukovica, Mengeš, Moravče, Šmartno pri Litiji), ki ponujajo pridelke, izdelke in storitve, kateri izpolnjujejo naslednje splošne pogoje:

 • so pridelani oz. proizvedeni, opremljeni in ponujeni po zakonsko določenih predpisih in standardih na območju občin Srca Slovenije,
 • so pridelani oz. proizvedeni in opremljeni na naravi in ljudem čimbolj prijazen in trajnosten način,
 • celotna proizvodnja (nabava živil in gradiv ter storitev) in prodaja sta sledljivi,
 • zagotavljajo ustrezno visoko kakovost,
 • izvor-poreklo idej, gradiv, živil, vzorcev, postopkov izdelave izdelkov oz. izvedbe storitev mora biti vsaj 70 % iz območja, ki ga pokriva KBZ Srce Slovenije oz. 100 % iz območja Slovenije, razen, če gradiv oz. živil za določene izdelke/storitve ni mogoče zagotoviti v Sloveniji, nosijo pa močno zgodbo opredeljenega območja,
 • rokodelski izdelki in izdelki unikatnega in industrijskega oblikovanja temeljijo predvsem na naravnih gradivih in gradivih, ki so značilna za območje podeljevanja pravice do uporabe KBZ in upoštevajo rokodelsko kulturno dediščino ter umetniški vtis območja,
 • vodena doživetja omogočajo izjemne izkušnje lokalnega / regionalnega okolja, ki temeljijo na naravnih vrednotah in kulturni dediščini ter življenju na območju Srca Slovenije, udeležencem pa omogočajo osebnostno rast in nepozabno doživetje,
 • so opremljeni s celostno komunikacijsko podobo (embalaža, etiketa), zgodbo, sloganom v slovenskem in angleškem jeziku, (navodili za uporabo) in ceno – primerni za na prodajno polico.

Brezplačno lahko prijavitelji iz občin Kamnik, Litija, Lukovica in Šmartno pri Litiji prijavijo do pet (5) izdelkov, pri čemer se serija izdelkov šteje kot en (1) izdelek. Za prijavitelje iz občin Dol pri Ljubljani, Mengeš in Moravče ter za več kot pet (5) izdelkov, je prijava plačljiva po veljavnem ceniku.

Termini ocenjevanj v letu 2023:

Ocenjevanje pridelkov in živilskih izdelkov bo potekalo 13. 10. 2023 med 9.00 in 12.00 v prostorih Razvojnega centra Srca Slovenije naslov Kidričeva cesta 1, 1270 Litija. Rok za prijave: 6. 10. 2023.  
Izdelke dostavite za ocenjevanje 12. 10. 2023 med 9.00 in 15.00 v prostore Razvojnega centra Srca Slovenije naslov Kidričeva cesta 1, 1270 Litija oz. se s koordinatorjem dogovorite s koordinatorjem za drug termin dostave.  
Za ocenjevanje dostavite dva (2) primera pridelkov in živilskih izdelkov. Razvojni center Srca Slovenije lahko zadrži izdelke za potrebe predstavitev in promocij.  
Ocenjevanje rokodelskih izdelkov in izdelkov unikatnega ter industrijskega oblikovanja bo potekalo 13. 10. 2023 med 12.00 in 15.00 v prostorih Razvojnega centra Srca Slovenije naslov Kidričeva cesta 1, 1270 Litija. Rok za prijave: 6. 10. 2023.
Izdelke dostavite za ocenjevanje 12. 10. 2023 med 9.00 in 15.00 v prostore Razvojnega centra Srca Slovenije naslov Kidričeva cesta 1, 1270 Litija oz. se s koordinatorjem dogovorite s koordinatorjem za drug termin dostave. Za ocenjevanje dostavite en (1) primer rokodelskega izdelka. Razvojni center Srca Slovenije lahko zadrži izdelke za potrebe predstavitev in promocij.  
Ocenjevanje vodenih doživetij bo potekalo 3. 11. 2023. Rok za prijave: 16. 10. 2023. Koordinator ocenjevanja vam bo javil uro – kdaj vas bo obiskala Strokovna komisija za ocenjevanje in ocenila vodeno doživetje.  

Razpisna dokumentacija:

Obrazci, ki se jih izpolni in odda:

Za podrobne informacije in pomoč pri prijavah so na voljo koordinatorji:

Veselimo se sodelovanja in se zavedamo, da lahko le z vašo pomočjo dosežemo višjo kakovost in prepoznavnost ponudbe z lokalno dodano vrednostjo certificirane s KBZ Srce Slovenije.

Litija, 31. 8. 2023                                                    

Na naši spletni stran uporabljamo piškotke za pravilno delovanje in beleženje obiskanosti strani. S strinjanjem nam dovolite uporabo piškotkov.

Close Popup
Privacy Settings saved!
Nastavitve zasebnosti

Tukaj lahko nastavite, kateri piškotki naj se naložijo, ko brskate po naših spletnih straneh.

Piškotki, ki so nujni za pravilno delovanje spletne strani in niso povezani z beleženjem podatkov.

Tehnični piškotki
Za uporabo te spletne strani uporabljamo naslednje tehnično potrebne piškotke:
 • wordpress_test_cookie
 • wordpress_logged_in_
 • wordpress_sec

Zavrni piškotke
Save
Sprejmi poškotke
Open Privacy settings