Loading Events

« All Events

Gozdna terapija za starejše

28 maja @ 8:30 - 10:00 CEST

Ste starejši od 60 let in se v dopoldanskem času radi sprehajate po Arboretumu? Pridružite se nam na gozdni terapiji za starejše, kjer se bomo ob torkih srečevali v dobri družbi in se povezovali z naravo. Srečanja bodo potekala v mesecu marcu (4 srečanja) in v zadnjem tednu maja ter juniju (4 srečanja). Gozdna terapije je za starejše še posebej primerna, saj ponuja številne koristi za zdravje in dobro počutje. Redno preživljanje časa v naravi lahko izboljša kakovost spanca, zmanjša krvni tlak ter krepi imunski sistem. Poleg tega lahko gozdna terapija pozitivno vpliva na zmanjšanje stresa in izboljšanje razpoloženja.

Arboretum je idealno okolje za gozdno terapijo, saj poleg čudovite narave sprehajalne poti omogočajo prijetno ter varno gibanje v naravi. Potrebujete le topla oblačila in radovednost, da se prepustite blagodejnim učinkom narave. Pridružite se nam in skupaj odkrivajmo čudeže gozda! Srečanja nas bodo vodila skozi raznolike naravne aktivnosti, ki so prilagojene sezoni. Aktivnosti so zasnovane tako, da krepijo vašo povezanost z naravo, nudijo sprostitev in obnovo. Prejeli boste tudi gradivo, ki omogoča nadaljnje osebno raziskovanje in poglobitev stika z naravnim svetom.

Srečanje vodi izvajalka gozdne terapije Ana Hribar Podkrajšek (041/814-449). Prvo srečanje je za prijavljene brezplačno, cena enega nadaljnjega srečanja je 15 €/osebo, cena štirih srečanj 40 €/osebo, cena osmih srečanj pa 75 €/osebo, poleg tega se plača vstopnino v park. Ceno srečanj posameznik vnaprej poravna izvajalki, vstopnino pa pri blagajni parka. Sezonske vstopnice za vstop v park veljajo. Zberemo se pri vhodu v park. Obvezna prijava na ana.hribar@gmail.com. Število mest je omejeno.

Termini sklopov

marec: 5. 3., 12. 3., 19. 3., 26. 3., vsakokrat med 8.30 in 10.00

maj in junij: 28. 5., 4. 6., 11. 6., 18. 6., vsakokrat med 8.30 in 10.00

Udeležba na več srečanjih omogoča postopno poglobitev vaše povezave z naravo in celovito izkušnjo  gozdne terapije, medtem ko enkratni obisk služi kot pomembna priložnost za sprostitev in uvod v raziskovanje čarobnosti narave.

Details

Date:
28 maja
Time:
8:30 - 10:00 CEST
Website:
https://www.arboretum.si/dogodek/gozdna-terapija-za-starejse/

Organizer

Arboretum Volčji Potok
Phone
031 379 705
Email
prireditve@arboretum.si
View Organizer Website

Venue

Arboretum Volčji Potok
Volčji Potok 5A
Kamnik, 1235 Slovenija
+ Google Map

Na naši spletni stran uporabljamo piškotke za pravilno delovanje in beleženje obiskanosti strani. S strinjanjem nam dovolite uporabo piškotkov.

Close Popup
Privacy Settings saved!
Nastavitve zasebnosti

Tukaj lahko nastavite, kateri piškotki naj se naložijo, ko brskate po naših spletnih straneh.

Piškotki, ki so nujni za pravilno delovanje spletne strani in niso povezani z beleženjem podatkov.

Tehnični piškotki
Za uporabo te spletne strani uporabljamo naslednje tehnično potrebne piškotke:
  • wordpress_test_cookie
  • wordpress_logged_in_
  • wordpress_sec

Zavrni piškotke
Save
Sprejmi poškotke
Open Privacy settings