Vabimo vas v petek, 30. junija, med 18.00 in 23.00, na prvi KUL petek, ki bo organiziran kot pivovarski festival, ki ob letošnji drugi izvedbi postaja tradicionalna prireditevS pestro ponudbo kraft piva vas bodo osvežili pivovarji Maister Brewery, Barut Brewing and Blending, Pivovarna Mali grad, Thirsty River Brewing, Domača pivovarna pod Menino, pivovarni Tektonik in Naboj. Za lakotne bodo z odlično hrano poskrbeli Gostilnica pri podkvi, 7 Burger Kamnik in Mangoop Burgers. Kul glasbo bo tudi letos rolal Gregor Torkar – DJ Šujo, ki ga lahko srečate tudi na Šutni, najlepši ulici Kamnika, v nostalgični ploščarni Črna pizza. Prav tako vam bo ponudil najboljša kamniška piva v novi trgovinici Pr’ Debeluh (Fatboy Beer Store), ki je svoja vrata odprla v začetku letošnjega junija. To je prva trgovina v Sloveniji, kjer na enem mestu lahko kupite piva izključno slovenskih kraft pivovarn.

Obiskovalcem pivovarskega festivala smo na lanskem festivalu piva zagotovili uporabo povratnih kozarcev za večkratno uporabo, kar so obiskovalci že lani toplo pozdravili in pohvalili. S to gesto smo bili resnično deležni zelo pozitivnega odziva. Veseli smo, da je bilo na koncu dogodka kljub množični obiskanosti festivala zelo malo odpadkov in si želimo ohraniti ta trajnostni koncept festivala tudi v bodoče. Zato tudi letos udeležence pozivamo, naj z uporabo kozarca za večkratno uporabo na svoj način zmanjšujejo količino odpadkov na prireditvi, kar je pomemben korak k ohranjanju okolja in trajnostnemu ravnanju.

Tokrat bo prvi KUL petek potekal na Glavnem trgu v centru Kamnika, prihajajoči petek, 7. julija, pa se priljubljena prireditev v glasbeni spremljavi skupine Turn On Irish tradicionalno seli v park Evropa pri železniški postaji Kamnik – mesto, kar je odlična priložnost, da se iz Ljubljane in krajev, ki jih povezuje železnica, odpravite kar z vlakom, saj iz vlaka skoraj dobesedno vstopite kar na prireditveni prostor. Bodite trajnostni – bodite KUL!

Kulinarična prireditev v Kamniku Kul petek vas ob koncertih z živo glasbo tudi to poletje vabi na sveži zrak, okusne zalogajčke hrane ter lokalna piva in ostale dobrote.

Ostanite KUL!