Loading Events
  • This event has passed.

« All Events

Srečanje Gradišč Slovenije 2024

15 junija @ 12:00 CEST

KONTAKT: TD Gradišče pri Lukovici, Milan Vesel, tdgradisce.2012@gmail.com

LOKACIJA: Vas Gradišče pri Lukovici

Društvo je bilo na pobudo vaščanov  (uradno) ustanovljeno leta 1992 v želji, da s skupnimi močmi izboljša vaško infrastrukturo, družabno življenje sploh in seveda da skrbi za turistične dejavnosti kraja. Neprekinjeno in zelo uspešno deluje že dve desetletji in šteje danes preko devetdeset članov. Zadnji izvoljeni predsednik je gospod Jure Starman.

Prva leta je TD Gradišče organiziralo vaške veselice »Srečanje v Gradišču« s poudarkom na dobrotah z naših kmetij. Odvijale so se v samem središču vasi, ob zaključku šolskega leta.

V želji prepoznave vasi v širši okolici naše domovine, pa je boli prav naše društvo PRVI pobudnik » Srečanja Gradišč Slovenije«. Prvo srečanje smo organizirali  v juniju leta 2001. Že prvo leto smo doživeli neverjeten odziv. Odzvalo se je 18 vasi in preko 400 vaščanov teh vasi in postalo tradicionalno. Od leta 2001 dalje se tako vaščani vasi z imenom Gradišče vsako leto srečujemo v enem od Gradišč.

Za to prvo srečanje je društvo na prireditvenem prostoru postavilo in obnovilo stari kmečki pod, imenovan Mačkov pod po domačiji, ki so jo porušili na nasprotni strani ceste. S tem se je ohranil delček vaške starožitnosti. V njem je na ogled staro, odsluženo kmečko orodje, ki so ga vaščani prinesli s svojih podstreh.

Details

Date:
15 junija
Time:
12:00 CEST
Website:
http://www.td-gradisce

Na naši spletni stran uporabljamo piškotke za pravilno delovanje in beleženje obiskanosti strani. S strinjanjem nam dovolite uporabo piškotkov.

Close Popup
Privacy Settings saved!
Nastavitve zasebnosti

Tukaj lahko nastavite, kateri piškotki naj se naložijo, ko brskate po naših spletnih straneh.

Piškotki, ki so nujni za pravilno delovanje spletne strani in niso povezani z beleženjem podatkov.

Tehnični piškotki
Za uporabo te spletne strani uporabljamo naslednje tehnično potrebne piškotke:
  • wordpress_test_cookie
  • wordpress_logged_in_
  • wordpress_sec

Zavrni piškotke
Save
Sprejmi poškotke
Open Privacy settings