Loading Events

25 aprila @ 19:30 - 21:30 CEST

Pod okriljem Gledališča Toneta Čufarja Jesenice, je natanko pred enim letom, svoj odrski krst doživela komedija »Tiči«.

Avtor besedila je Petja Kogovšek, sicer pisec Zjutranje kronike na Radiu1. Idejno pomoč in celostno grafično podobo predstave je ustvaril Matjaž Valentar. Krivec za to, da je zgodba našla pot med ljudi pa je režiser predstave Boštjan Smukavec.

»Tiči« so domača, avtorska stvaritev treh prijateljev, ki so na oder postavili tri tiče, ki se srečajo v savni. Savna je namreč edini družabni prostor, kjer so tiči osvobojeni spodnjega perila in si lahko izpovedujejo svoje  življenjske izkušnje, radosti in muke.

Gre za zgodbe treh generacij tičev. Stojc (Gašper Stojc), je najmlajši in še ne ve točno, kam bi šel. Stari (Klemen Košir),je že v letih ko verjame, da je bil že povsod in upa, da mu ne bo treba več vstajati za nikamor. Grmole (Boštjan Smukavec) pa je tič srednjih let in je kot tič nudista, za razliko od večine svojih kolegov, vsako poletje osvobojen spodnjega perila. Grmole je izjemno razgledan tič, svetovljan med tiči. Prijateljema s ponosom razkazuje in opisuje, kakšen je svet na drugi, sončni strani spodnjic.

Naš svet tiči vidijo in doživljajo nekolikanj drugače kot mi tam zgoraj. Spolnost, ki jo doživljamo moški kot njihovi gospodarji, je samim tičem neznana. Zanje pomeni le trdo delo. Bolj ali manj pogosto vstajanje, vstopanje ter izstopanje iz domačih in tujih jam. Prijetno prijateljsko druženje bo zmotila le ena. Postojna Petra Kržan), ki je vsekakor vredna ogleda.

Celotna predstava vam bo skozi sproščeno, odkrito in duhovito debato, v kateri ne boste zasledili kančka vulgarnosti, ponudila zgolj dobro uro zabave. Vse na račun v gate ujetih mednožcev, brez katerih bi bil ta svet osiromašen vsega kar leze in gre.

Cena vstopnice: 16 €.

Details

Date:
25 aprila
Time:
19:30 - 21:30 CEST
Website:
https://www.domkulture.org/sl/program/tici

Organizer

Dom kulture Kamnik
Phone
041 360 399
Email
info@domkulture.org
View Organizer Website

Venue

Dom kulture Kamnik
Fužine 10
Kamnik, 1241 Slovenija
+ Google Map
Phone
+386 1 831 82 26
View Venue Website

Na naši spletni stran uporabljamo piškotke za pravilno delovanje in beleženje obiskanosti strani. S strinjanjem nam dovolite uporabo piškotkov.

Close Popup
Privacy Settings saved!
Nastavitve zasebnosti

Tukaj lahko nastavite, kateri piškotki naj se naložijo, ko brskate po naših spletnih straneh.

Piškotki, ki so nujni za pravilno delovanje spletne strani in niso povezani z beleženjem podatkov.

Tehnični piškotki
Za uporabo te spletne strani uporabljamo naslednje tehnično potrebne piškotke:
  • wordpress_test_cookie
  • wordpress_logged_in_
  • wordpress_sec

Zavrni piškotke
Save
Sprejmi poškotke
Open Privacy settings