Korak bližje temu, da digitalne veščine približamo vsem generacijam

Korak bližje temu, da digitalne veščine približamo vsem generacijam

V tednu od 25. do 29. septembra se je ekipa Razvojnega centra Srca Slovenije skupaj z dvema mladima mentorjema iz Litije in Šmartnega pri Litiji udeležila treninga za mlade mentorje v okviru projekta Digital Generations v Malagi. Cilj projekta je spodbujati uporabo digitalnih orodij med starejšo generacijo ter njihovo vključevanje v ustvarjalne digitalne projekte.

V prvi fazi projekta smo starejše opolnomočili z osnovnimi znanji o uporabi različnih digitalnih orodij in aplikacij. Sedaj pa želimo ta znanja še nadgraditi s pomočjo priročnika, ki predstavlja metodologijo mentorstva za spodbujanje starejših pri ustvarjanju umetniških digitalnih izdelkov in kako le te deliti na spletu.

Starejše generacije so dragocena zakladnica znanja na različnih področjih. Nekateri so vrtnarji, ki imajo bogato znanje o pridelavi, drugi obvladajo tradicionalno kulinariko, spet tretji se izražajo skozi ročna dela. Naš cilj je, da bodo znali to dragoceno znanje deliti s svetom. In ker je digitalna tehnologija najučinkovitejše orodje za delitev vsebin, smo se osredotočili na to, kako jih izobraziti, da bodo vsebino lahko delili na spletu, hkrati pa jih spodbuditi, da bo vsebina, ki jo bodo objavili, poučna, zabavna in kvalitetna.

V Malagi so se mladi izobraževali za uspešno mentoriranje starejših. Spoznali so osnovna načela mentorstva ter se ozavestili, kako pomembno je ceniti znanje in spretnosti starejših. Interaktivno so se učili, kako starejšim pomagati pri ustvarjalnem procesu in jim nuditi podporo. Raziskovali so načine, kako spodbuditi ustvarjalnost starejših in jih usmeriti v procesu ustvarjanja.

S projektom se trudimo, da starejšim omogočimo izražanje njihove kreativnosti in razvoj njihovih talentov, ki bodo bogatili celotno skupnost.

Vabljeni, da se pridružite našim delavnicam za starejše, ki bodo potekale tudi v novembru. Na delavnicah se boste naučili uporabljati pametne telefone, fotografirati, uporabljati elektronsko pošto in pridobili različne digitalne veščine. Za več informacij nas kontaktirajte na anita.molka@razvoj.si ali na tina.pregel@razvoj.si ali pa pokličite na 01 8962 710.

Projekt Digital Generations nadaljuje svoje delo in se veseli nadaljnjih dosežkov v svetu digitalne pismenosti in ustvarjalnosti za vse generacije.

Na naši spletni stran uporabljamo piškotke za pravilno delovanje in beleženje obiskanosti strani. S strinjanjem nam dovolite uporabo piškotkov.

Close Popup
Privacy Settings saved!
Nastavitve zasebnosti

Tukaj lahko nastavite, kateri piškotki naj se naložijo, ko brskate po naših spletnih straneh.

Piškotki, ki so nujni za pravilno delovanje spletne strani in niso povezani z beleženjem podatkov.

Tehnični piškotki
Za uporabo te spletne strani uporabljamo naslednje tehnično potrebne piškotke:
  • wordpress_test_cookie
  • wordpress_logged_in_
  • wordpress_sec

Zavrni piškotke
Save
Sprejmi poškotke
Open Privacy settings