Občina Lukovica bo izvedla 20 novih projektov v okviru participativnega proračuna!

Občina Lukovica bo izvedla 20 novih projektov v okviru participativnega proračuna!

Zaključen je že 2. cikel odločanja prebivalcev o porabi dela proračunskih sredstev za leto 2024, ki smo ga koordinirali na Razvojnem centru Srca Slovenije. Občina bo tako 17-im projektom, ki so bili izglasovani lani in izvedeni v letošnjem letu, dodala 20 novih projektov v skupni vrednosti 82.033,68 EUR, ki so jih občani in občanke prijavili ter izglasovali letos.

Glasovanja se je udeležilo 311 prebivalcev območij krajevnih skupnosti (v nadaljevanju: KS) Krašnja, Prevoje in Trojane, ki so odločili, da gre v izvedbo 9 projektov. Za območja KS Blagovica, Lukovica, Rafolče in Zlato Polje pa je bilo že brez glasovanja avtomatsko uvrščenih v izvedbo 11 projektov. Za območje KS Češnjice predlogov tokrat ni bilo.

Projekti, ki bodo umeščeni v občinski proračun za leto 2024 so:

Krajevna skupnostNaziv projektaKratek opis projekta
BlagovicaPostavitev defibrilatorjevPostavitev avtomatskega zunanjega defibrilatorja (2 kos) v naseljih Gabrje in Mali Jelnik.
BlagovicaPostavitev defibrilatorjevPostavitev avtomatskega zunanjega defibrilatorja (2 kos) v naseljih Blagovica in Zgornje Loke.
KrašnjaPostavitev defibrilatorjevPostavitev avtomatskega zunanjega defibrilatorja (2 kos) v vaseh Krajno Brdo in Vrh nad Krašnjo.
KrašnjaZamenjava cevi v hidrantnih omaricahZamenjava dotrajanih tlačnih C cevi v hidrantnih omaricah in postavitev hidrantne omarice v spodnjem delu vasi Koreno.
KrašnjaVgradnja zaščitnih mrež in postavitev klopiVgradnja zaščitnih mrež in postavitev klopi na šolskem igrišču v Krašnji.
LukovicaNamestitev pitnikaMontaža pitnika s pitno vodo ob športnem igrišču v vasi Gradišče.
LukovicaNamestitev hidrantnih omaricNamestitev hidrantnih omaric (4 kos) z vso vključeno opremo v vasi Preserje pri Lukovici.
LukovicaZamenjava dotrajanih hidrantnih omaricObnovitev oz. zamenjava dotrajanih hidrantnih omaric (9 kos) na območju KS Lukovica.
LukovicaPostavitev defibrilatorjevPostavitev opremljenih AED omaric (3 kos) na območju KS Lukovica.
PrevojeUreditev zemljišča za postavitev kozolcaUreditev terena pred prestavitvijo objekta na parcelni št. 1546, ki bo namenjen medgeneracijskem druženju.
PrevojePrestavitev in obnova kozolcaPrestavitev in obnova 160 let starega Andrejkotovega kozolca v Šentvidu iz parcelne št. 1533/7 na parcelno št. 154.
PrevojeNakup mivke za igrišče za odbojko na mivkiV letu 2023 smo pristopili k izvedbi igrišča za odbojko na mivki. Za dokončanje projekta je potrebno nakupiti dodatno mivko za igranje.
PrevojeZamenjava hidrantnih omaricPostavitev 8 do 10  hidrantnih omaric na območju KS Prevoje.
RafolčeNakup in postavitev hidrantnih omaricNakup in postavitev hidrantnih omaric, ki bi pripomogle pri preprečevanju širjenja
požara – 6 kos.
RafolčeNakup, postavitev in izvedba tečaja AEDNakup AED z zunanjo omarico (2 kos) za vasi Dupeljne in Vrhovlje. Izvedba tečaja za uporabo AED.
RafolčeObnova info table in sakralnega znamenja ter nakup smrekeObnova dotrajane info table za obveščanje občanov, obnova sakralnega znamenja – simbola dediščine v Vrhovljah ter nakup trajne novoletne smrekice za KS Rafolče.
TrojanePostavitev defibrilatorja in nakup šolske vadbene lutkeNakup AED, ki bo nameščen v vasi Hribi (1 kos) ter nabava šolskega AED z lutko za namen učenja uporabe AED na območju KS Trojane.
TrojanePostavitev defibrilatorjaPostavitev opremljene AED (1 kos) v vasi Prvine.
Zlato PoljePostavitev otroških igralPostavitev novih otroških igral ob športnem igrišču v KS Zlato Polje.
Zlato PoljeUreditev parkaUreditev parka z mizo, klopmi, košem za smeti in zasaditev dreves med Kapelo in športnim objektom ob obstoječem drevoredu.

Občina Lukovica je ena izmed okrog 50-ih slovenskih občin, ki je prepoznala pomen participativnega proračuna kot pomembnega orodja za soodločanje in demokratično razdeljevanje občinskih proračunskih sredstev. Iskreno pozdravljamo njihovo odločitev, pozdravljamo pa tudi interes po sodelovanju s strani lokalnih prebivalcev, da občino skupaj naredijo še bolj urejeno, varno, dostopno in prijetno za bivanje.

Več o participativnem proračunu v občini Lukovica na: https://www.lukovica.si/objava/804137

Na naši spletni stran uporabljamo piškotke za pravilno delovanje in beleženje obiskanosti strani. S strinjanjem nam dovolite uporabo piškotkov.

Close Popup
Privacy Settings saved!
Nastavitve zasebnosti

Tukaj lahko nastavite, kateri piškotki naj se naložijo, ko brskate po naših spletnih straneh.

Piškotki, ki so nujni za pravilno delovanje spletne strani in niso povezani z beleženjem podatkov.

Tehnični piškotki
Za uporabo te spletne strani uporabljamo naslednje tehnično potrebne piškotke:
  • wordpress_test_cookie
  • wordpress_logged_in_
  • wordpress_sec

Zavrni piškotke
Save
Sprejmi poškotke
Open Privacy settings