Poročilo o trajnostnih dosežkih v destinaciji Srce Slovenije – Litija in Šmartno pri Litiji v obdobju 2022 – 2023

Poročilo o trajnostnih dosežkih v destinaciji Srce Slovenije – Litija in Šmartno pri Litiji v obdobju 2022 – 2023

Zavezo za razvoj trajnostnega turizma sta Občini Litija in Šmartno pri Litiji kot skupna destinacija »Srce Slovenije – Litija in Šmartno pri Litiji« sprejeli leta 2016 in vstopili v nacionalni program in certifikacijsko shemo, imenovano Zelena shema slovenskega turizma (ZZST). Ta pod krovno znamko Slovenia Green, tako destinacijam kot tudi ponudnikom, ponuja konkretna orodja za oceno in izboljšanje trajnostnega delovanja ter na 3 leta preverja izpolnjevanje postavljenih zavez.

Danes destinacija »Srce Slovenije – Litija in Šmartno pri Litiji« nosi znak “Slovenia Green Bronze” in je del družine 59-ih slovenskih destinacij, ki si prizadevajo za trajnostni turizem v okviru šestih obsežnih kategorij: destinacijski management, narava in krajina, okolje in podnebje, kultura in tradicija, družbena klima ter poslovanje turističnih podjetij in komunikacija. Ključni dosežki naše destinacije za obdobje 2022 – 2023 so predstavljeni v priloženem Poročilu o trajnostnih dosežkih v destinaciji Srce Slovenije – Litija in Šmartno pri Litiji v obdobju 2022 – 2023.

Na naši spletni stran uporabljamo piškotke za pravilno delovanje in beleženje obiskanosti strani. S strinjanjem nam dovolite uporabo piškotkov.

Close Popup
Privacy Settings saved!
Nastavitve zasebnosti

Tukaj lahko nastavite, kateri piškotki naj se naložijo, ko brskate po naših spletnih straneh.

Piškotki, ki so nujni za pravilno delovanje spletne strani in niso povezani z beleženjem podatkov.

Tehnični piškotki
Za uporabo te spletne strani uporabljamo naslednje tehnično potrebne piškotke:
  • wordpress_test_cookie
  • wordpress_logged_in_
  • wordpress_sec

Zavrni piškotke
Save
Sprejmi poškotke
Open Privacy settings