Brigita Herjavec, unikatna in umetniška keramika

NASLOV / ADDRESS


naslov

Dobeno 56, 1234 Mengeš

GPS

46.138900841554, 14.535706695742

Telefon


Rokodelstvo nosi srce in dušo naših prednikov in to loči rokodelske izdelke od industrijskih, narejenih za množice. Ob teh izdelkih naj bi se človek ustavil, jih začutil, okusil njihov duh preteklosti, ga zaznal z vsemi čutili in dovolil, da se ga dotakne vse, kar takšen izdelek predstavlja.

Ko je Brigita Herjavec pred približno 10 leti spoznala svojo mentorico, Mojco Žalik, sta jo lončarsko vreteno in glina povsem zasvojila. Slednja jo je mojstrsko uvedla v ta poklic.

Najljubša ji je bela glina, ki si kot neposlikano platno želi čopiča, ali pa z umetelnim spiralastim okrasjem in vrtnicam že sama po sebi dobi status umetnine. Ustvarja tudi z rdečo in črno glino, ki sta zelo topli ter primerni tako za etno kot tudi za moderne izdelke.

Najraje izdeluje vso uporabno keramiko iz bele gline, to so lončki, sklede, pladnji, kelihi, tablice,… nič nima proti šaljivim ali nagajivim napisom na izdelkih, ki jih naredijo živahnejše. Poseben izziv ji predstavljajo tudi stropne ali stenske lučo, med njenimi naročili pa se najdejo tudi drugi izdelki za dom in celo umivalniki.

Ker je Brigita prepričana, da znanje naših prednikov ne sme iti v pozabo, že nekaj let poučuje vse, ki si želijo spoznati lončarsko vreteno ter ostale ročne tehnike.

LOKACIJA NA ZEMLJEVIDU / LOCATION ON MAP

KONTAKTIRAJ LASTNIKA / CONTACT THE OWNER

Dodaj odgovor

Na naši spletni stran uporabljamo piškotke za pravilno delovanje in beleženje obiskanosti strani. S strinjanjem nam dovolite uporabo piškotkov.

Close Popup
Privacy Settings saved!
Nastavitve zasebnosti

Tukaj lahko nastavite, kateri piškotki naj se naložijo, ko brskate po naših spletnih straneh.

Piškotki, ki so nujni za pravilno delovanje spletne strani in niso povezani z beleženjem podatkov.

Tehnični piškotki
Za uporabo te spletne strani uporabljamo naslednje tehnično potrebne piškotke:
  • wordpress_test_cookie
  • wordpress_logged_in_
  • wordpress_sec

Zavrni piškotke
Save
Sprejmi poškotke
Open Privacy settings