Društvo rokodelcev – Rokodelski center Moravče

NASLOV / ADDRESS


naslov

Vegova ulica 7, 1251 Moravče

GPS

46.13601010855, 14.746216638621

Telefon


Člani Društva rokodelcev Moravške doline so pravi dokaz, da smo ljudje po duši rokodelci ter da so osnovno in najboljše orodje naše roke. Na začetnih delavnicah pred 18 leti so se srečevali tisti, ki so videli priložnost za napredek in ohranjanje rokodelstva. Z obvestili od ust do ust in nekaj objavami v lokalnem časopisu ”Slamnik” je članstvo iz leta v leto naraščalo. Z veliko začetne energije Branke Bizjan in Leonide Goropevšek je bila v letu 1996 organizirana prva delavnica. Od takrat se je obisk delavnic, ki so potekale enkrat mesečno, venomer povečeval. Zaradi velikega zanimanja se je Društvo rokodelcev Moravške doline uradno registriralo.

Člani so prihajali in še vedno prihajajo iz ožjega ter širšega okoliša Moravč, vse do Radovljice in Radeč. Danes so prostori za delavnice že premajhni za vse, ki bi želeli priti k njim. Njihove rokodelske dejavnosti so: pletenje (košar, peharjev, slamnatih kit ali celo oblačil), izdelava jaslic, knjig, ptičjih krmilnic, zapravljivčkov, vozičkov in lesenih koles, kovinopasarske mojstrovine, sedlarski in jermenarski izdelki, mozaiki pa vse do različnih vrst vezilstva, šiviljstva, klekljanja, kvačkanja, izdelovanja peči za narodne noše, izdelovanja cvetja iz krep papirja in najlona, do peke na tradicionalen način in slaščičarstva.

Z dobrimi idejami vedno izboljšujejo svoje izdelke. Tako povezujejo znanje preteklosti s sodobno ustvarjalnostno. Predstavljajo se na razstavah, sejmih, prireditvah ter v elektronskih in tiskanih medijih. Veselijo se sodelovanja z ljudmi, ki imajo radi kulturno dediščino. Radi zaidejo tudi čez mejo domače države in jo predstavijo v luči starih običajev, prepletenih s sodobno umetnostjo ter domačo kulinariko. Ponosni so, da so svoje delo predstavili celo v Evropskem parlamentu.

V knjigi Rokodelci in umetniki Moravške doline so predstavljeni tudi vsi posamezniki.

LOKACIJA NA ZEMLJEVIDU / LOCATION ON MAP

KONTAKTIRAJ LASTNIKA / CONTACT THE OWNER

Dodaj odgovor

Na naši spletni stran uporabljamo piškotke za pravilno delovanje in beleženje obiskanosti strani. S strinjanjem nam dovolite uporabo piškotkov.

Close Popup
Privacy Settings saved!
Nastavitve zasebnosti

Tukaj lahko nastavite, kateri piškotki naj se naložijo, ko brskate po naših spletnih straneh.

Piškotki, ki so nujni za pravilno delovanje spletne strani in niso povezani z beleženjem podatkov.

Tehnični piškotki
Za uporabo te spletne strani uporabljamo naslednje tehnično potrebne piškotke:
  • wordpress_test_cookie
  • wordpress_logged_in_
  • wordpress_sec

Zavrni piškotke
Save
Sprejmi poškotke
Open Privacy settings