Ema Jerman Zupančič, svečarka

NASLOV / ADDRESS


naslov

Prešernova cesta 24, 1235 Radomlje

GPS

46.173569739998, 14.609646152565

SPLETNA STRAN


Poseben plamen za posebne priložnosti

Povpraševanje po unikatno oblikovanih svečah je vse večje. Malo je načinov, da prelomne življenjske dogodke zaznamujemo svečano in pomenljivo. Plamen sveče, ki simbolizira plamen življenja, je eden izmed njih. Posebni trenutki si zaslužijo posebne sveče, je prepričana Ema Jerman Zupančič iz Radomelj.

Njena mladostna želja je bila malce nenavadna: da ji ne bi bilo treba hoditi v običajno službo, ampak da bi si lahko za kruh zaslužili doma in z delom svojih rok. Priložnost se ji je nasmehnila, ko je v Kamniku spoznala znamenito svečarko Polono Stele, ki jo je vzela v uk. Po kakšnem letu sodelovanja sta se njuni poti razšli, gospa Ema je odšla na svoje, saj sta imeli vsaka svoje zamisli, kaj vse lahko ponudita kot izdelovalki sveč. Je pa gospa Ema še danes hvaležna mentorici za vse, kar se je pri njej naučila.

Čeprav je lahko delala doma, kot si je želela, pot ni bila lahka. Kar nekaj časa je trajalo, da je pridobila ustrezne certifikate, nato pa se je mirno prepustila ustvarjalni strasti in se posvetila oblikovanju sveč z ornamenti. Zavedala se je, da je linija med kičem in kakovostnim oblikovanjem včasih tanka, da imajo naročniki včasih raje svečo, ki bi ji ta rokodelka rekla kič, a se ni dala.

Sveče Eme Jerman Zupančič imajo ljudje radi, saj se ne uklanja »diktatu kiča«, ampak jih naredi takšne, da se pod njih lahko podpiše. In ko naročniki vidijo končni izdelek, ji dajo prav. Ti največ povprašujejo po krstnih svečah in dela je k sreči dovolj, da se ji ni treba oglaševati, saj naročila dežujejo. Za razliko od nekaterih drugih je ta rokodelska dejavnost med ljudmi zelo cenjena, pove sogovornica.

Kljub prodoru tehnike v vse pore življenja nima veliko fotografij izdelkov na internetu, saj se ji je že zgodilo, da je s tem odprla pot do zamisli nelojalni konkurenci. Njene sveče so na prodaj tudi v nekaterih izbranih trgovinah in cvetličarnah, kjer marsikdo zadrži dih ob pogledu na kombinacijo voska in čipke.

LOKACIJA NA ZEMLJEVIDU / LOCATION ON MAP

KONTAKTIRAJ LASTNIKA / CONTACT THE OWNER

Dodaj odgovor

Na naši spletni stran uporabljamo piškotke za pravilno delovanje in beleženje obiskanosti strani. S strinjanjem nam dovolite uporabo piškotkov.

Close Popup
Privacy Settings saved!
Nastavitve zasebnosti

Tukaj lahko nastavite, kateri piškotki naj se naložijo, ko brskate po naših spletnih straneh.

Piškotki, ki so nujni za pravilno delovanje spletne strani in niso povezani z beleženjem podatkov.

Tehnični piškotki
Za uporabo te spletne strani uporabljamo naslednje tehnično potrebne piškotke:
  • wordpress_test_cookie
  • wordpress_logged_in_
  • wordpress_sec

Zavrni piškotke
Save
Sprejmi poškotke
Open Privacy settings