Javni zavod Mekinjski samostan

NASLOV / ADDRESS


naslov

Polčeva pot 10, Mekinje, 1241 Kamnik

GPS

46.234826786898, 14.614422543115


Že več kot 700 let se samostan, varno dvignjen nad mestom in vasjo, spogleduje z gorami in gozdovi, ki ga obdajajo, ter sooblikuje panoramo mesta Kamnik.  V svoji bogati zgodovini je menjaval lastnike in namembnost. Zadnje tu živeče redovnice uršulinke so samostanski kompleks s pripadajočim zemljiščem leta 2016 podarile Občini Kamnik, ki je v namen upravljanja z bogato zapuščino ustanovila Javni zavod Mekinjski samostan.

Zavod je s svojim formalnim delovanjem pričel leta 2018 in se do danes utrdil na področju kulture in turizma. S svojimi 7 dvoranami, atrijem in velikim dvoriščem s sadovnjakom, na katerem se bohotijo stare sorte sadnih dreves, je postal priljubljeno stičišče najrazličnejših dejavnosti – tu se odvijajo koncerti, predavanja, okrogle mize, proslave, praznovanja in kongresi.

Poleg lastnega programa, s katerim se obuja in promovira bogata dediščina, zavod dvorane oddaja  v najem tudi zunanjim uporabnikom. Tu lahko organizirate seminarje, konference, predstavitve in team buildinge ali se v romantičnem zavetju starodavnih zidov poročite.

Na ogled je tudi stalna razstava o življenju in delu našega največjega arhitekta z naslovom Jože Plečnik (1872-1957) – arhitekt v Ljubljani, Pragi in na Dunaju. Avtor razstave je dr. Damjan Prelovšek, ki jo je leta 2019 podaril Javnemu zavodu Mekinjski samostan.

Če želite spoznati bogato zgodovino, so na voljo tudi vodeni ogledi, hkrati pa organiziramo tudi praznovanja otroških rojstnih dni, v času poletnih počitnic pa izvajamo tudi aktivno počitniško varstvo otrok.

V njem so uredili 60 prenočišč. Na voljo je 18 sob, ki so prenovljene, vendar namenoma ohranjajo duh preteklosti z izogibanjem sodobnim napravam – v njih ne boste našli televizije, klime, telefona, ampak spokojnost in mir, ki zagotavljata dobro počutje in miren sen.

Kapacitete:

–        2 enoposteljni sobi z lastno kopalnico

–        1 enoposteljna soba

–        3 dvoposteljne sobe z lastno kopalnico

–        2 dvoposteljni sobi

–        1 dvoposteljna soba (pograd)

–        2 triposteljni sobi

–        3 štiri-posteljne sobe (2 pograda)

–        4 šest-posteljnih sob (3 pogradi)

Na vašo željo vam pripravijo zajtrk, ki je v največji možni meri pripravljen iz lokalnih sestavin in prilagojen vašim željam. Sadje, ki ga ponujajo gostom, je sezonsko in pridelano na lastnem sadnem vrtu, prav tako so sokovi v pretežni meri narejeni iz pridelkov iz njihovega sadovnjaka.

Bivanje v samostanu Mekinje je odlična priložnost za vse, ki želijo svoj čas preživeti v naravi ali raziskati kamniške vrhove in dolino Kamniške Bistrice.

V letošnjem letu objekt ponosno odpira svoja vrata tudi mladoporočencem, ki si želijo svojo zaobljubo ljubezni podati v romantičnem ambientu nekdanjega samostana, kjer se namembnost preteklih stoletij odraža v neizmerni mirnosti in spokojnosti, ki žari iz starih zidov in napolni sleherni prostor. S številnimi obnovljenimi dvoranami, profesionalno kuhinjo, pravljičnim atrijem, lastno kapelo in ogromnim vrtom vam celoten kompleks zagotavlja nepozabno vzdušje in zadovolji vsakršno željo.

                                 

LOKACIJA NA ZEMLJEVIDU / LOCATION ON MAP

KONTAKTIRAJ LASTNIKA / CONTACT THE OWNER

Dodaj odgovor

Na naši spletni stran uporabljamo piškotke za pravilno delovanje in beleženje obiskanosti strani. S strinjanjem nam dovolite uporabo piškotkov.

Close Popup
Privacy Settings saved!
Nastavitve zasebnosti

Tukaj lahko nastavite, kateri piškotki naj se naložijo, ko brskate po naših spletnih straneh.

Piškotki, ki so nujni za pravilno delovanje spletne strani in niso povezani z beleženjem podatkov.

Tehnični piškotki
Za uporabo te spletne strani uporabljamo naslednje tehnično potrebne piškotke:
  • wordpress_test_cookie
  • wordpress_logged_in_
  • wordpress_sec

Zavrni piškotke
Save
Sprejmi poškotke
Open Privacy settings