Srednjeveško jedro Kamnika

Zavod za turizem in šport Kamnik

NASLOV / ADDRESS


naslov

Glavni trg 2, 1241 Kamnik

GPS

46.225748127517, 14.611774727147


Kamnik, mesto v naročju Kamniško-Savinjskih Alp, velja za eno najlepših srednjeveških mest v Sloveniji. Med najbolj prepoznavnimi simboli Kamnika je Kapela na Malem gradu, ki z vzpetine prav sredi mesta ponuja razgled na srednjeveško jedro. Njegovo srce je Šutna, ulica značilnih srednjeveških hiš s slikovitimi izveski in drugimi obrtnimi znamenji. Po Šutni se lahko sprehodite do gradu Zaprice, kjer so na ogled zbirke  Medobčinskega muzeja Kamnik. Okolica gradu je  preurejena v muzej na prostem s kaščami iz Tuhinjske doline. Oglejte si tudi Frančiškanski samostan in cerkev sv. Jakoba, v kateri je kapela božjega groba, ena zadnjih stvaritev največjega slovenskega arhitekta Jožeta Plečnika.

ZGODBA O KAMNIKU:
V srednjem veku je bil Kamnik cvetoče trgovsko mesto z lastno kovnico denarja, v njem so imele sedež znane plemiške družine. Na njegove slavne dni spominjajo čudovita arhitektura in sakralna dediščina ter številne legende. Najbolj znana med njimi je legenda o zakleti grofični Veroniki, pol deklici, pol kači, varuhinji skritega zaklada. S skalnatih gričev varujeta mesto Stari in Mali grad, s pobočja bližnje Velike planine pa cerkev svetega Primoža, ki slovi po čudovitih renesančnih freskah.

LOKACIJA NA ZEMLJEVIDU / LOCATION ON MAP

KONTAKTIRAJ LASTNIKA / CONTACT THE OWNER

Dodaj odgovor

Na naši spletni stran uporabljamo piškotke za pravilno delovanje in beleženje obiskanosti strani. S strinjanjem nam dovolite uporabo piškotkov.

Close Popup
Privacy Settings saved!
Nastavitve zasebnosti

Tukaj lahko nastavite, kateri piškotki naj se naložijo, ko brskate po naših spletnih straneh.

Piškotki, ki so nujni za pravilno delovanje spletne strani in niso povezani z beleženjem podatkov.

Tehnični piškotki
Za uporabo te spletne strani uporabljamo naslednje tehnično potrebne piškotke:
  • wordpress_test_cookie
  • wordpress_logged_in_
  • wordpress_sec

Zavrni piškotke
Save
Sprejmi poškotke
Open Privacy settings