Učno sprehajalna pot Rača

Turistično društvo Moravče – Danica Jančar

NASLOV / ADDRESS


naslov

Vegova 7, 1251 Moravče

GPS

46.136110764004, 14.746186509216

Telefon


Mimo cerkve sv. Andreja vodi Učno sprehajalna pot Rača, ki vas vabi, da na območju zahodno od Moravč spoznate stavbno, sakralno in drugo dediščino ter doživite naravne lepote neokrnjene pokrajine, ki ji je dala pečat človekova iznajdljivost.

Rača je potok v Moravški dolini, ki nudi sprehajalcem številna zanimiva srečanja z naravo. Svet, po katerem teče, pripada t. i. moravškemu osamelemu krasu, ki na majhnem območju ponuja večino kraških značilnosti. Podzemni tokovi se sem in tja skrivnostno pokažejo v kateri od jam ali kot kraški izvir na površju. Apnenčaste kamnine skrivajo nešteto fosilnih ostankov morskih živali iz nepredstavljivo oddaljenih dvesto milijonov let.

Rača je bila za bližnjo in daljno okolico pomemben vir energije, na kar spominjajo ostanki mlinov in žag. Številni leseni kozolci ob poti so pravcati spomeniki spoštovanju tradicije in neme materialne priče znanja in estetskih vrednot mojstrov tesarjev.

Uro in pol dolg sprehod po Učno sprehajalni poti Rača nudi starejšim obilo priložnosti za obujanje spominov, mladim pa zanimivo učno uro v naravi.

LOKACIJA NA ZEMLJEVIDU / LOCATION ON MAP

KONTAKTIRAJ LASTNIKA / CONTACT THE OWNER

Dodaj odgovor

Na naši spletni stran uporabljamo piškotke za pravilno delovanje in beleženje obiskanosti strani. S strinjanjem nam dovolite uporabo piškotkov.

Close Popup
Privacy Settings saved!
Nastavitve zasebnosti

Tukaj lahko nastavite, kateri piškotki naj se naložijo, ko brskate po naših spletnih straneh.

Piškotki, ki so nujni za pravilno delovanje spletne strani in niso povezani z beleženjem podatkov.

Tehnični piškotki
Za uporabo te spletne strani uporabljamo naslednje tehnično potrebne piškotke:
  • wordpress_test_cookie
  • wordpress_logged_in_
  • wordpress_sec

Zavrni piškotke
Save
Sprejmi poškotke
Open Privacy settings