V srcu Slovenije – Iz srca za vaju

Kmetija Pr` Škundr

NASLOV / ADDRESS


naslov

Slivna 13 d, 1252 Vače

GPS

46.121901630043, 14.815927674851

Telefon


Doživetje na kmetiji Pr´ Škundr nudi edinstveno priložnost, da pobegnete od mestnega vrveža in se potopite v čarobni svet podeželja ter okusite avtentično slovensko izkušnjo. Nahajajo se v osrčju Slovenije, obdani so z zelenimi griči, bujnimi gozdovi in s slikovitimi travniki. Kmetija je popolnoma predana ekološkemu načinu pridelave, kar pomeni, da boste lahko uživali v svežem in zdravem okolju ter ob okušanju hišnih dobrot.

3-dnevno vodeno doživetje vključuje:

Spanje na senu – namestitveni prostor (kašča) ohranja tradicionalno slovensko podeželsko arhitekturo, ki s spanjem na seneni postelji pričara edinstveno doživetje. Prebujali se boste ob zajtrku, pripravljenem povsem iz lokalnih sestavin.

Ročna molža ovac – preizkusili se boste v ročni molži ovac in se seznanili s tradicionalnim načinom pridobivanja in predelave svežega mleka. Spoznali boste značilnosti ohranitvenega kmetovanja, ki pomeni obdelavo njiv brez prekopavanja, učinkovito kompostiranje in izdelava kompostnega čaja ter oblikovanje biotopov na kmetiji po načelih permakulture.

Ustvarjanje z glino – v lončarski delavnici, kjer se boste seznanili z ustvarjanjem v tradicionalnem lončarstvu ter se v čarobnost oblikovanja gline potopili tudi sami. Ročno oblikovanje glinenih izdelkov je eden izmed najboljših načinov za spoznavanje lokalne obrti in dediščine.

Peka kruha – priprava in peka domačega kruha je pristna kmečka izkušnja. Naučili vas bodo skrivnosti priprave in oblikovanja testa ter peke v tradicionalni peči na drva. Ko boste prerezali sveže pečen kruh, se boste prepričali o pomenu ohranjanja tradicionalne kulinarike.

Plezanje med krošnjami dreves* – pustolovščina plezanja po trasah različnih težavnostnih stopenj med krošnjami dreves, bo sprostila adrenalin in utrdila vašo psiho-fizično kondicijo.

Izleti z električnimi kolesi – po območju okrog Geometričnega središča Slovenije GEOSS. 

*V primeru dežja vas čaka nepozaben ogled Rudnika Sitarjevec Litija – najbolj mineraloško pestro najdišče v Evropi.   

Vse dejavnosti v programu so zasnovane tako, da omogočajo povezovanje z lokalno dediščino, naravo in tradicijo Slovenije.

Vodeno doživetje V srcu Slovenije – Iz srca za vaju izvajajo od aprila do konca oktobra. Na vodeno doživetje se lahko prijavijo do štiri osebe. V njem sodeluje pet različnih ponudnikov iz območja Srca Slovenije.

LOKACIJA NA ZEMLJEVIDU / LOCATION ON MAP

KONTAKTIRAJ LASTNIKA / CONTACT THE OWNER

Na naši spletni stran uporabljamo piškotke za pravilno delovanje in beleženje obiskanosti strani. S strinjanjem nam dovolite uporabo piškotkov.

Close Popup
Privacy Settings saved!
Nastavitve zasebnosti

Tukaj lahko nastavite, kateri piškotki naj se naložijo, ko brskate po naših spletnih straneh.

Piškotki, ki so nujni za pravilno delovanje spletne strani in niso povezani z beleženjem podatkov.

Tehnični piškotki
Za uporabo te spletne strani uporabljamo naslednje tehnično potrebne piškotke:
  • wordpress_test_cookie
  • wordpress_logged_in_
  • wordpress_sec

Zavrni piškotke
Save
Sprejmi poškotke
Open Privacy settings