V Litiji podelili certifikate kakovosti Srca Slovenije 2021

V Litiji podelili certifikate kakovosti Srca Slovenije 2021

V torek, 10. maja 2022, smo se zbrali v Mestnem muzeju Litija, da bi podelili certifikate kakovosti rokodelskim in prehranskim ponudnikom Srca Slovenije. Gre za izbrane izdelke, ki glede na strokovne kriterije dosegajo potrjeno kakovost Srca Slovenije in dajejo območju in znamki poseben pečat in edinstvenost.

Pravico do uporabe znamke kakovosti Srca Slovenije je na zadnjem ocenjevanju v oktobru 2021 prejelo za svoje izbrane izdelke 17 rokodelcev in prehranskih ponudnikov:

  • Aleš Veber, Joca Jamšek, Vesna in Danijel Povše, Anton Klinc in Igor Cirar iz Litije,
  • Janja Resnik in Franci Levičnik iz Moravč,
  • Andreja Humar Gruden, Katarina Spruk, Franc Rifl, Sonja Kropivšek in Janez Skok iz Kamnika,
  • Rajko Kokalj in Minka Gales iz Lukovice,
  • Tatjana Ručigaj in Ciril Burgar iz Mengša in
  • Štefan Vavtar iz Šentruperta na Dolenjskem.

Certifikate kakovosti, ki jih Razvojni center Srca Slovenije podeljuje že od leta 2016, sta izročili ponudnikom Mojca Štepic, direktorica Razvojnega centra Srca Slovenije, in Lijana Lovše, podžupanja Občine Litija. Vse zbrane sta pozdravili in jih povedali nekaj misli o pomenu ocenjevanja lokalnih izdelkov in vidikih za doprinos teh izdelkov k razvoju turističnih destinacij, zlasti destinacije Srce Slovenije.

Z nami je bil prav poseben gost, dramski igralec Konrad Pižorn – Kondi, gorenjski Litijan, ki je prireditev pospremil z igranimi vložki.

Ob zaključku slovesne podelitve certifikatov smo zbrani prisluhnili še Eriku Logarju, doktorskemu študentu geografije na Univerzi v Ljubljani, ki je v zadnjih dveh letih izvajal raziskavo o 10 slovenskih teritorialnih blagovnih znamkah, tudi Kolektivni blagovni znamki Srce Slovenije. Zaključke je ob tej priložnosti predstavil upravljavcu znamke in ponudnikom, ki so aktivno sodelovali v raziskavi.

Vsem prejemnikom certifikata iskreno čestitamo!

Na naši spletni stran uporabljamo piškotke za pravilno delovanje in beleženje obiskanosti strani. S strinjanjem nam dovolite uporabo piškotkov.

Close Popup
Privacy Settings saved!
Nastavitve zasebnosti

Tukaj lahko nastavite, kateri piškotki naj se naložijo, ko brskate po naših spletnih straneh.

Piškotki, ki so nujni za pravilno delovanje spletne strani in niso povezani z beleženjem podatkov.

Tehnični piškotki
Za uporabo te spletne strani uporabljamo naslednje tehnično potrebne piškotke:
  • wordpress_test_cookie
  • wordpress_logged_in_
  • wordpress_sec

Zavrni piškotke
Save
Sprejmi poškotke
Open Privacy settings