<strong>V Lukovici kolesarili in okušali vzorce vode</strong>

V Lukovici kolesarili in okušali vzorce vode

V soboto, 18. septembra 2021, v Evropskem tednu mobilnosti, so v Društvu upokojencev Lukovica v sodelovanju z Občino Lukovica, Prostovoljnim gasilskim društvom Prevoje, Avto-moto društvom Lukovica, Moto klubom Rokovnjači in LAS Srce Slovenije pripravili kolesarsko prireditev E-nostavno na kolo, ki je potekala na športnem igrišču v Šentvidu pri Lukovici. Na kolesarske poti različnih težavnosti se je podalo skoraj 80 kolesarjev, od najmlajših do najstarejših. Dogodek je ponujal veliko spremljajočih vsebin, pri katerih je sodeloval tudi Razvojni center Srca Slovenije.

Na stojnicah LAS Srce Slovenije je Razvojni center Srca Slovenije delil nove kolesarske karte Srca Slovenije in Gorenjske ter promocijske zvončke in prvo pomoč za na kolo. Obenem je potekal v sodelovanju z Jamarskim klubom Kamnik tudi Festival pitne vode, ko so lahko udeleženci pokusili sedem vrst izvirske vode iz izvirov v Kamniško-Savinjskih Alp ter razmišljali o tem, zakaj je pomembno vode varovati in ohranjati čiste.
Udeleženci dogodka so se lahko podali na kolesarski poligon z ovirami, ki so ga pripravili člani Avto-moto društva Lukovica. Predstavljal se je tudi servis koles MotoSet. Gasilci s Prevoj so predstavili gasilsko vozilo in opremo ter prikazali simulacijo gašenja, navzoči pa so lahko zbijali tarče z gasilskimi »brentačami«. V Društvu študentov medicine Slovenije so prikazali prvo pomoč in delovanje AED defibrilatorjev.Prav vsi udeleženci so na koncu prejeli bogato okrepčilo, za katerega so poskrbeli v Društvu upokojencev Lukovica in Gostinskem podjetju Trojane. Spominske medalje pa je vsem sodelujočim podelila županja Olga Vrankar.
Projekta E-nostavno na kolo in Mreža vodnih poti Kamniško-Savinjskih Alp sofinancirata Evropska unija iz Evropskega kmetijskega sklada za razvoj podeželja in Republika Slovenija v okviru Programa razvoja podeželja RS 2014–2020.

Na naši spletni stran uporabljamo piškotke za pravilno delovanje in beleženje obiskanosti strani. S strinjanjem nam dovolite uporabo piškotkov.

Close Popup
Privacy Settings saved!
Nastavitve zasebnosti

Tukaj lahko nastavite, kateri piškotki naj se naložijo, ko brskate po naših spletnih straneh.

Piškotki, ki so nujni za pravilno delovanje spletne strani in niso povezani z beleženjem podatkov.

Tehnični piškotki
Za uporabo te spletne strani uporabljamo naslednje tehnično potrebne piškotke:
  • wordpress_test_cookie
  • wordpress_logged_in_
  • wordpress_sec

Zavrni piškotke
Save
Sprejmi poškotke
Open Privacy settings