V okviru Konzorcija vrtcev in šol podprli odmeven dogodek “Tradicionalni slovenski zajtrk”

V okviru Konzorcija vrtcev in šol podprli odmeven dogodek “Tradicionalni slovenski zajtrk”

Na OŠ Šmartno pri Litiji je potekal odmeven dogodek “Tradicionalni slovenski zajtrk”, ki že več let aktivno vključuje vse osnovnošolce v dinamično spoznavanje tradicionalnih pridelkov ter pomena ekološke pridelave hrane. Skupaj s strokovnjaki so se učenci podučili o pomenu medu, domačega mleka in mlečnih izdelkov, ekološko pridelanega sadja ter spoznali pasti predpakiranih izdelkov. Vse kulinarične izdelke, ki so jih pripravili pod budnim očesom učiteljic in zunanjih strokovnjakov pa so ponudili tudi na javnem dogodku v šolski telovadnici.

Organizirana degustacija pripravljenih jedi je potekala vzporedno z ekološkim sejmom, ki je ponudil bogato ponudbo ekoloških izdelkov lokalnih kmetovalcev in pridelovalcev hrane ter unikatnih izdelkov iz keramike, lesa lokalnih rokodelcev. Veseli nas, da so na dogodku sodelovali tudi rokodelci iz mreže rokodelcev Srca Slovenije ter naši certificirani ponudniki prehranskih izdelkov Janez Dremelj in Pavla Rozina iz kmetije pr’ Janez. Dogodek smo podprli v okviru Razvojnega partnerstva Srca Slovenije katerega član je tudi Občina Šmartno pri Litiji.

Na naši spletni stran uporabljamo piškotke za pravilno delovanje in beleženje obiskanosti strani. S strinjanjem nam dovolite uporabo piškotkov.

Close Popup
Privacy Settings saved!
Nastavitve zasebnosti

Tukaj lahko nastavite, kateri piškotki naj se naložijo, ko brskate po naših spletnih straneh.

Piškotki, ki so nujni za pravilno delovanje spletne strani in niso povezani z beleženjem podatkov.

Tehnični piškotki
Za uporabo te spletne strani uporabljamo naslednje tehnično potrebne piškotke:
  • wordpress_test_cookie
  • wordpress_logged_in_
  • wordpress_sec

Zavrni piškotke
Save
Sprejmi poškotke
Open Privacy settings