Destinacija »Srce Slovenije – Litija in Šmartno pri Litiji« je uspešno podaljšala bronasti znak Slovenia Green Destination

Destinacija »Srce Slovenije – Litija in Šmartno pri Litiji« je uspešno podaljšala bronasti znak Slovenia Green Destination

Destinacija »Srce Slovenije – Litija in Šmartno pri Litiji« je ponovno izpolnila zahteve trajnostnega razvoja in delovanja, ki jih za destinacije opredeljuje Zelena shema slovenskega turizma, in tako ostala dobitnica znaka Slovenia Green Bronze. Destinacija je prejemnica bronastega znaka že tri leta in v teh letih smo skupaj dosegla odlične rezultate na področju ohranjanja narave in pokrajine ter ohranjanja kulture in tradicije. Slednje kaže na dobre temelje pri zagotavljanju ustreznih politik in ukrepov za varovanje in upravljanje naravnih in kulturnih virov.

Občini Litija in Šmartno pri Litiji sta kot skupna destinacija med 59 slovenskimi destinacijami, ki so v okviru Zelene sheme slovenskega turizma pridobile znak Slovenia Green Destination, torej med destinacijami, ki uresničujejo in spodbujajo trajnostni turizem ter s tem pozitivno vplivajo na naravno okolje, lokalno skupnost in gospodarstvo.

Ponovna pridobitev bronastega znaka Slovenia Green Destination bo destinaciji »Srce Slovenije – Litija in Šmartno pri Litiji« služila za mednarodno primerljivo oceno in pa tudi za nabor ustreznih izboljšav v prihodnosti ter večjo prepoznavnost na domačem in tujih trgih. Postopek ponovnega ocenjevanja trajnosti je vodil Razvojni center Srca Slovenije, ki je tekom preteklih let tudi beležil rezultate o ustreznosti predpisanim globalnim standardom in koordiniral aktivnosti destinacije v petih kategorijah: destinacijski management, narava in pokrajina, okolje in podnebje, kultura in tradicija ter družbeno-ekonomska situacija.

Destinacijo sedaj čaka priprava novega akcijskega načrta, kjer bodo natančno popisani ukrepi za izboljšavo šibkih točk ali odpravo pomanjkljivosti, identificiranih v postopku ponovnega ocenjevanja, ter letno poročanje o izvedenih trajnostnih ukrepih, čez tri leta pa ponovno ocenjevanje.

Zelena shema slovenskega turizma je celovito zasnovan sistem za pospeševanje razvoja trajnostnega turizma v Sloveniji, katerega glavni namen je povečati konkurenčnost, kakovost in inovativnost slovenskega turizma. Slovenska turistična organizacija (STO) v sodelovanju z akreditiranim partnerjem GoodPlace, Zavodom trajnostnega turizma, v skladu z mednarodnimi merili ocenjuje, kako zelene in trajnostne so posamezne slovenske občine in destinacije.

Na naši spletni stran uporabljamo piškotke za pravilno delovanje in beleženje obiskanosti strani. S strinjanjem nam dovolite uporabo piškotkov.

Close Popup
Privacy Settings saved!
Nastavitve zasebnosti

Tukaj lahko nastavite, kateri piškotki naj se naložijo, ko brskate po naših spletnih straneh.

Piškotki, ki so nujni za pravilno delovanje spletne strani in niso povezani z beleženjem podatkov.

Tehnični piškotki
Za uporabo te spletne strani uporabljamo naslednje tehnično potrebne piškotke:
  • wordpress_test_cookie
  • wordpress_logged_in_
  • wordpress_sec

Zavrni piškotke
Save
Sprejmi poškotke
Open Privacy settings