Drugo srečanje partnerjev projekta FLOWER v Španiji

Drugo srečanje partnerjev projekta FLOWER v Španiji

Med 18. in 19. januarjem 2024 je španski partner CEOMA gostil drugo srečanje projekta FLOWER v Madridu. Koordinator projekta je Fundacija Gouden Dagen iz Nizozemske, ostali partnerji pa vključujejo Anziani e non solo iz Italije, Institut voor Natuureducatie iz Nizozemske, Razvojni center Srca Slovenije in Spominčiča – Alzheimer Slovenija. Glavni cilj projekta je izboljšati počutje, zdravje in socialno vključenost starejših ljudi preko aktivnosti v naravi.

V prvem letu projekta smo skupaj s partnerji identificirali 24 primerov dobrih praks ter izvedli 12 so-ustvarjalnih delavnic s starejšimi in njihovimi oskrbovalci. Zbrane ugotovitve, potrebe starejših in njihovi predlogi bodo služili kot temelj za pripravo izobraževalnega gradiva in izvedbo delavnic v naravi, ki bodo potekale v drugi polovici leta, tudi v občinah Srca Slovenije. Na to smo se osredotočili tudi na srečanju v Madridu, kjer smo skozi interaktivno delavnico oblikovali različne ideje za razvoj teh orodij in organizacijo vodenih aktivnosti v naravi, prilagojenih posebej za starejše.

Projekt FLOWER spodbuja tesno povezovanje z naravo, saj ta pozitivno vpliva na kakovost življenja starejših posameznikov, spodbuja njihovo socialno vključenost ter prispeva k izboljšanju počutja in zdravja.

Za spremljanje naših prihodnjih aktivnostih obiščite spletno stran projekta, kjer so že na voljo nekateri rezultati.

Na naši spletni stran uporabljamo piškotke za pravilno delovanje in beleženje obiskanosti strani. S strinjanjem nam dovolite uporabo piškotkov.

Close Popup
Privacy Settings saved!
Nastavitve zasebnosti

Tukaj lahko nastavite, kateri piškotki naj se naložijo, ko brskate po naših spletnih straneh.

Piškotki, ki so nujni za pravilno delovanje spletne strani in niso povezani z beleženjem podatkov.

Tehnični piškotki
Za uporabo te spletne strani uporabljamo naslednje tehnično potrebne piškotke:
  • wordpress_test_cookie
  • wordpress_logged_in_
  • wordpress_sec

Zavrni piškotke
Save
Sprejmi poškotke
Open Privacy settings