Konzorcij vrtcev in šol v Srcu Slovenije že od leta 2012

Konzorcij vrtcev in šol v Srcu Slovenije že od leta 2012

Razvojni center preko programa Razvojnega partnerstva že od leta 2012 vključuje vzgojno-izobraževalne zavode v aktivnosti na področjih lokalne samooskrbe, podjetništva, turizma in rokodelstva (ustvarjalnosti). V zadnjih letih smo vključili tudi nov in zelo pomemben vsebinski sklop »nova pedagogika in trajnostni razvoj«, šolam pa prav tako nudimo celovite programe za naravoslovne dni. S sodelovanjem želimo dvigovati ustvarjalni potencial mladih, krepiti povezave z lokalnim okoljem in okrepiti vlogo posameznika za kakovostni razvoj okolja in življenja na območju Srce Slovenije.

Občine Kamnik, Litija, Lukovica in Šmartno pri Litiji v letu 2022 finančno pokrivajo izvedbo dveh delavnic v vzgojno – izobraževalnih inštitucijah v svoji občini, ki so del Konzorcija šol in vrtcev Srca Slovenije. Temeljni namen ustanovitve konzorcija šol in vrtec je bil vzpostaviti trajno informiranje in spodbujati k razvoju podeželja, tako v turističnem kot podjetniškem smislu ter s tem izboljševati kakovost življenja na območju. Program vzgojno-izobraževalnih zavodov se s tem kakovostno bogati z znanji, izkušnjami in priložnostmi, ki jih ponujajo raznovrstna okolja v Srcu Slovenije. Mladi imajo priložnost za kakovostnejši samorazvoj, vzgojitelji, učitelji in profesorji pa za kakovostnejšo izvedbo vzgojno-izobraževalnega programa za področja lokalne samooskrbe, podjetništva in turizma.

24. marca 2022 je na OŠ Marije Vere Kamnik iz gospodinjske učilnice zadišalo po slastnih zeliščnih namazih in čajih. Zeliščno delavnico v 4.c razredu z 18 učenci in učiteljem Gašperjem Dolencem je vodila zeliščarka Sabina Grošelj. Kljub temu, da so učenci prišli takoj po malici to ni bilo opaziti, saj so s takim veseljem jedli zeliščne namaze, ki so jih sami pripravili. Vsak učenec je spoznaval eno zelišče, ki so ga kasneje zmeli in zmešali z maslom ali mlečnim namazom. Na koncu pa so mlečni namaz še okrasili z zeliščnim posipom v obliki začetnice imena. Zraven se je odlično prilegel sirup iz rožmarina in mete.

Ko so otroci odhajali so povabili gospo Sabino Grošelj naj še pride saj so zelo uživali. Ona pa jim je odvrnila, da jim je zato tako teknilo, ker so namaz pripravili sami. Upamo, da bodo učenci to prakso nadaljevali tudi doma! Tako pozitivni in navdušeni odzivi učencev so tudi nam na Razvojnem centru v največje zadovoljstvo in spodbuda za oblikovanje še bolj zanimivih programov za naslednja leta.

Na naši spletni stran uporabljamo piškotke za pravilno delovanje in beleženje obiskanosti strani. S strinjanjem nam dovolite uporabo piškotkov.

Close Popup
Privacy Settings saved!
Nastavitve zasebnosti

Tukaj lahko nastavite, kateri piškotki naj se naložijo, ko brskate po naših spletnih straneh.

Piškotki, ki so nujni za pravilno delovanje spletne strani in niso povezani z beleženjem podatkov.

Tehnični piškotki
Za uporabo te spletne strani uporabljamo naslednje tehnično potrebne piškotke:
  • wordpress_test_cookie
  • wordpress_logged_in_
  • wordpress_sec

Zavrni piškotke
Save
Sprejmi poškotke
Open Privacy settings