Vladna ekipa obiskala LAS Srce Slovenije

Vladna ekipa obiskala LAS Srce Slovenije

 V okviru regijskega vladnega obiska smo v LAS Srce Slovenije 7. marca 2022 gostili državnega sekretarja Antona Hareja in koordinatorko za CLLD Alino Cunk Perklič z Ministrstva za kmetijstvo, gozdarstvo in prehrano. Kot primer dobre prakse našega delovanja smo jima pokazali projekte, ki se izvajajo s sredstvi Evropskega kmetijskega sklada za razvoj podeželja (EKSRP) preko LAS Srce Slovenije v občini Dol pri Ljubljani. Vladna predstavnika sta bila nad obiskom navdušena in sta pohvalila rezultate našega delovanja.

Predstavili smo jim naše dosedanje sodelovanje s slovenskimi in tujimi lokalnimi akcijskimi skupinami ter projekt Kolesarska veriga na podeželju, v okviru katerega je bila postavljena kolesarska postaja pred Občino Dol pri Ljubljani. Skupaj z županom Občine Dol pri Ljubljani in predsednikom LAS Željkom Savičem smo se zapeljali s kolesi do Osnovne šole Janka Modra Dol pri Ljubljani, kjer smo si ogledali v prenovljeno vrtčevsko igrišče. Vodja vrtca Zdenka Peklaj je razložila, da so pri obnovi, ki je poteka v okviru projekta Gibanje za zdrave možgane, upoštevali sodobna dognanja nevroznanosti glede razvoja otrok.

Sledil je ogled Rajhove domačije, kjer uresničuje Občina Dol pri Ljubljani projekt revitalizacije vaškega jedra Dola pri Ljubljani. S kombiniranjem lastnih in evropskih sredstev EKSRP želi ohraniti objekte kulturne dediščine in obenem vzpostaviti novo upravno središče, turistično točko in prostor druženja in dogajanja za domačine in tuje obiskovalce.
Preko projektov Čebelja pravljica povezuje in Park življenja bo na domačiji obnovljen pomožni objekt za izvajanje delavnic za lokalna društva, vzpostavljena sadni park in zeliščni vrt ter postavljen učni čebelnjak. Pri projektih sodeluje Občina Dol pri Ljubljani z lokalnim turističnim in čebelarskim društvom, pa tudi s Sadjarsko-vrtnarskim društvom Tunjice in Čebelarsko zvezo Slovenije, s katerimi vzpostavljajo učno-turistične vsebine na domačiji. Ob tej priložnosti sta gosta z Ministrstva za kmetijstvo gozdarstvo in prehrano skupaj s častnima občanoma občine Dol pri Ljubljani, športnico Petro Majdič in čmrljarjem Janezom Gradom, posadila medovita drevesa kot del novo nastajajočega parka. Vladni obisk smo zaključili s pogovori o načrtih za nadaljnje delovanje v Gostilni pri Žerjavici v Dolskem.

Na naši spletni stran uporabljamo piškotke za pravilno delovanje in beleženje obiskanosti strani. S strinjanjem nam dovolite uporabo piškotkov.

Close Popup
Privacy Settings saved!
Nastavitve zasebnosti

Tukaj lahko nastavite, kateri piškotki naj se naložijo, ko brskate po naših spletnih straneh.

Piškotki, ki so nujni za pravilno delovanje spletne strani in niso povezani z beleženjem podatkov.

Tehnični piškotki
Za uporabo te spletne strani uporabljamo naslednje tehnično potrebne piškotke:
  • wordpress_test_cookie
  • wordpress_logged_in_
  • wordpress_sec

Zavrni piškotke
Save
Sprejmi poškotke
Open Privacy settings