Na zaključnem srečanju DIGY projekta v Sloveniji predstavljeni pomembni rezultati

Na zaključnem srečanju DIGY projekta v Sloveniji predstavljeni pomembni rezultati

Razvojni center Srca Slovenije je 5. in 6. julija v Kamniku gostil zaključno srečanje partnerjev Erasmus+projekta DIGY, ki spodbuja digitalno participacijo mladih. 3 leta intenzivnega dela so nas pripeljala do odličnih rezultatov, na katere smo izjemno ponosni. Vsak konec pa je tudi nov začetek, zato smo s partnerji že nanizali nekaj projektnih idej za nadaljnje sodelovanje.

Cilj srečanja je bila predstavitev in evalvacija vseh rezultatov, ki smo jih dosegli, ter zbrati ideje za nadaljevanje projekta. Z vsemi je bil opravljen tudi kratek intervju, kjer smo delili svoje izkušnje. Razvojni center Srca Slovenije je v okviru DIGY projekta pomembno prispeval k začetku priprave Strategije za mlade v občini Litija, vključili smo dijake Gimnazije Litija, da so preko OPIN platforme podali predloge za razvoj kolesarskega poligona, organizirali zelo uspešen dogodek »Mladi in sodelovanje pri odločanju na lokalni ravni« ter spodbudili participacijo mladih v vseh občinah Srca Slovenije in tudi širše.

Verjamemo, da digitalna participacija opolnomoči mlade, da postanejo aktivni državljani na lokalni, nacionalni in evropski ravni in da samo uporaba digitalnih orodij ni dovolj. Skozi DIGY projekt in nadaljnji razvoj OPIN platforme smo skušali opremiti in voditi vse, ki so pripravljeni stopiti na pot digitalne participacije. Pripravili smo smernice, ki ponujajo korake in nasvete o tem, kako zgraditi OPIN skupnost za projekte sodelovanja mladih.

Obstaja veliko načinov, kako vključiti mlade v proces sodelovanja. V ta namen smo se srečali z dr. Alicjo Pawluczuk, strokovnjakinjo za digitalno vključevanje iz Univerzitetnega inštituta Združenih narodov ter svetovalko za digitalne transformacije pri SALTO-Youth in posneli zelo zanimiv in uporaben podkast.

Za boljšo izvedbo vaših projektov participacije mladih smo pripravili tudi opis nekaterih dobrih praks ter opisali korake vseh faz projekta sodelovanja. Med drugim je zelo pomembno, kako po izvedbi rezultate predstavimo mladim in ostalim. Naj bodo dostopni, pregledni in privlačni, napotki pa so predstavljeni tudi v videu.

Mladinske organizacije in vse ostale, ki za izvedbo svojih projektov potrebujete mnenje mladih, vabljene k brezplačni uporabi OPIN-a. Kontaktirajte Razvojni center Srca Slovenije po elektronski pošti na anita.molka@razvoj.si in vam uredimo dostop ter nudimo brezplačno pomoč pri tehnični izvedbi eParticipativnega projekta.

Na naši spletni stran uporabljamo piškotke za pravilno delovanje in beleženje obiskanosti strani. S strinjanjem nam dovolite uporabo piškotkov.

Close Popup
Privacy Settings saved!
Nastavitve zasebnosti

Tukaj lahko nastavite, kateri piškotki naj se naložijo, ko brskate po naših spletnih straneh.

Piškotki, ki so nujni za pravilno delovanje spletne strani in niso povezani z beleženjem podatkov.

Tehnični piškotki
Za uporabo te spletne strani uporabljamo naslednje tehnično potrebne piškotke:
  • wordpress_test_cookie
  • wordpress_logged_in_
  • wordpress_sec

Zavrni piškotke
Save
Sprejmi poškotke
Open Privacy settings