Napovedujemo: Predstavitev rokodelskih centrov na MOS 2023

Napovedujemo: Predstavitev rokodelskih centrov na MOS 2023

Poletje je v polnem zamahu, a že zdaj se veselimo prihajajočega dogodka, ki bo še dodatno obogatil to sezono. Z veseljem sporočamo, da bo tudi na letošnjem Mednarodnem obrtnem sejmu v Celju (MOS 2023) aktivno sodeloval Konzorcij rokodelskih centrov, kjer bo s svojimi člani predstavljal bogastvo in veščine naših talentiranih rokodelcev. Na dogodku bo sodeloval tudi Razvojni center Srca Slovenije, ki bo predstavljal mrežo rokodelcev.

Vabimo vas, da nas obiščete med 13. in 17. septembrom.

Vse dni sejma vas vabimo, da nas obiščete v hali L1, kjer boste imeli edinstveno priložnost se preizkusiti v posameznih rokodelskih veščinah. Interaktivni pristop bo omogočil pristno doživetje in navdušil obiskovalce. Razpored prikazov obrti je sledeč:

  • Sreda, 13. 9. 2023: Rokodelski center Ribnica – izdelava leskovih viter in pletel.
  • Četrtek, 14. 9. 2023: Rokodelski center Rogatec – pletenje zapestnic iz ličja in tkanje zapestnic na tkalskem glavniku. Iz CDUO Rokodelska zadruga Slovenska Bistrica se nam bosta pridružili lončarka in izdelovalka, ki navdušuje z ročnim kovanjem industrijskega aluminija.
  • Petek, 15. 9. 2023: Društvo rokodelcev – Rokodelski center Moravče bo ponudilo pestro paleto rokodelskih spretnosti: spoznali boste postenje, izdelavo rožic iz krep papirja ter izdelavo unikatnega lesenega nakita. Poleg tega se nam bo iz DUO Veržej pridružila Zadruga Pomelaj.
  • Sobota, 16. 9. 2023: Rokodelski center Koroška bo navdušil z izdelavo rož iz krep papirja. Razvojni center Srca Slovenije pa nas bo očaral z lončarstvom in s pletenjem slamnatih kit.
  • Nedelja, 17. 9. 2023: Rokodelski center Škofja Loka bo zaključil MOS z dvema izjemnima ustvarjalkama, ki bosta predstavili suho polstenje in izdelavo steklenih izdelkov.

Za izmenjavo mnenj o izzivih ter priložnostih, ki jih prinaša Zakon o ohranjanju in razvoju rokodelstva priporočamo udeležbo na osrednjem samostojnem dogodku Ministrstva za gospodarstvo, turizem in šport »Slovensko rokodelstvo in rokodelci«, v četrtek, 14. 9. 2023 v dvorani “Celjanka” v Kongresnem centru, na katerem bodo sodelovali tudi naši predstavniki posameznih konzorcijskih centrov.

Poleg tega ne zamudite priložnosti, da si ogledate razstavne vitrine in pulte v hali L1, kjer bodo naši člani predstavljali svoje izdelke za prodajo. Se vidimo v Celju!

Na naši spletni stran uporabljamo piškotke za pravilno delovanje in beleženje obiskanosti strani. S strinjanjem nam dovolite uporabo piškotkov.

Close Popup
Privacy Settings saved!
Nastavitve zasebnosti

Tukaj lahko nastavite, kateri piškotki naj se naložijo, ko brskate po naših spletnih straneh.

Piškotki, ki so nujni za pravilno delovanje spletne strani in niso povezani z beleženjem podatkov.

Tehnični piškotki
Za uporabo te spletne strani uporabljamo naslednje tehnično potrebne piškotke:
  • wordpress_test_cookie
  • wordpress_logged_in_
  • wordpress_sec

Zavrni piškotke
Save
Sprejmi poškotke
Open Privacy settings