Ob kolesarjenju po Lukovici tudi festival pitne vode

Ob kolesarjenju po Lukovici tudi festival pitne vode

V soboto, 18. septembra 2021, bo od 8.30 dalje v sklopu kolesarske prireditve E-nostavno na kolo na športnem igrišču v Šentvidu pri Lukovici potekal tudi Festival pitne vode. Na dogodku v organizaciji Razvojnega centra Srca Slovenije in Jamarskega kluba Kamnik bodo obiskovalci okušali različne vzorce pitne izvirske vode in jih med seboj primerjali. Namen je osveščanje domačinov o pomenu kakovostne pitne vode za vsakdanje življenje.

Gre za tretjega od tovrstnih dogodkov, ki se bodo to poletje in jesen zvrstili v Srcu Slovenije v sklopu projekta Mreža vodnih poti v Kamniško-Savinjskih Alpah, v katerem sodelujejo lokalne akcijske skupine LAS Srce Slovenije, LAS Zgornje Savinjske in Šaleške doline, LAS Gorenjska košarica ter LAS Spodnje Koroške iz Avstrije.

V Srcu Slovenije se vsebine izvajajo v tesnem sodelovanju z Razvojnim centrom Srca Slovenije, ki pripravlja tudi raziskavo o vodnih virih v Lukovici, in z Jamarskim klubom Kamnik, ki že vrsto let raziskuje in spremlja kvaliteto vode v Kamniško-Savinjskih Alpah, poskrbel pa bo tudi za analizo izbranih vodnih virov na območju Lukovice. Voda v sodobnem svetu ni več samoumevna vrednota, zato je za vsako lokalno skupnost zelo pomembno, da jo ustrezno varuje in preverja njeno kvaliteto.

Projekt sodelovanja LAS Mreža vodnih poti v Kamniško-Savinjskih Alpah sofinancirata Evropska unija iz Evropskega kmetijskega sklada za razvoj podeželja in Republika Slovenija v okviru Programa razvoja podeželja RS 2014–2020.

Na naši spletni stran uporabljamo piškotke za pravilno delovanje in beleženje obiskanosti strani. S strinjanjem nam dovolite uporabo piškotkov.

Close Popup
Privacy Settings saved!
Nastavitve zasebnosti

Tukaj lahko nastavite, kateri piškotki naj se naložijo, ko brskate po naših spletnih straneh.

Piškotki, ki so nujni za pravilno delovanje spletne strani in niso povezani z beleženjem podatkov.

Tehnični piškotki
Za uporabo te spletne strani uporabljamo naslednje tehnično potrebne piškotke:
  • wordpress_test_cookie
  • wordpress_logged_in_
  • wordpress_sec

Zavrni piškotke
Save
Sprejmi poškotke
Open Privacy settings