Obisk generalnega direktorja FAO v Srcu Slovenije

Obisk generalnega direktorja FAO v Srcu Slovenije

Na povabilo predsednice Republike Slovenije Nataše Pirc Musar je na obisk v Slovenijo prišel generalni direktor Organizacije Združenih narodov za prehrano in kmetijstvo (FAO) Qu Dongyu. V okviru programa obiska v Sloveniji ga je gostila ministrica za kmetijstvo, gozdarstvo in prehrano Mateja Čalušić in skupaj z njim obiskala Levčevo domačijo v Dolu pri Ljubljani, ki predstavlja primer obnovljenega starega vaškega jedra na obrobju Ljubljane. Sprejema se je udeležila tudi Mojca Štepic, direktorica Razvojnega centra Srca Slovenije.

Občina Dol pri Ljubljani je s kombiniranjem lastnih in evropskih sredstev Leader/CLLD ohranila objekte kulturne dediščine in vzpostavila novo upravno središče občine na 170 let stari domačiji. Domačija postaja turistično središče in prostor druženja in dogajanja za domače in tuje obiskovalce. Na domačiji se izvajajo različni programi, ki so namenjeni oživitvi čebelarske, zeliščarske in sadjarske dediščine krajev ob Savi. Čebelarske vsebine je predstavilo Čebelarsko društvo Dolsko, ki je pripravilo delavnico dela s čebelami.

V nekdanji drvarnici je Občina Dol pri Ljubljani uredila sodoben prostor s sanitarijami in kuhinjo, ki omogoča lokalnim društvom izvedbo kulinaričnih delavnic. Obiskovalci so se udeležili delavnice peke krofov v organizaciji Turističnega društva Dolsko – Aktiva žena Plamen. Krofi predstavljajo pomemben element naše pustne kulinarične dediščine.

Poleg Levčeve domačije je vladna delagacija obiskala še kmetijo Pr’ Dovč v Podšentjurju pri Litiji. Kmetija se ukvarja z rejo goveda in perutnine in prirejo mleka, vključena pa je tudi v shemo Izbrana kakovost Slovenije za mleko in govedo. Na kmetiji so vpeljali tudi sodobne tehnologije, za molžo krav uporabljajo tudi mlečni robot.

Na Turistični kmetiji Pr’ Krač v Dolskem sta generalni direktor FAO in ministrica sklenila obisk Srca Slovenije. Čas sta izkoristila za pogovor o sodelovanju Slovenije s FAO ter o drugih pomembnih dejavnostih za kmetijstvo in podeželje.

Na naši spletni stran uporabljamo piškotke za pravilno delovanje in beleženje obiskanosti strani. S strinjanjem nam dovolite uporabo piškotkov.

Close Popup
Privacy Settings saved!
Nastavitve zasebnosti

Tukaj lahko nastavite, kateri piškotki naj se naložijo, ko brskate po naših spletnih straneh.

Piškotki, ki so nujni za pravilno delovanje spletne strani in niso povezani z beleženjem podatkov.

Tehnični piškotki
Za uporabo te spletne strani uporabljamo naslednje tehnično potrebne piškotke:
  • wordpress_test_cookie
  • wordpress_logged_in_
  • wordpress_sec

Zavrni piškotke
Save
Sprejmi poškotke
Open Privacy settings