Odprte prijave za Slovenski rokodelski tabor 2024

Odprte prijave za Slovenski rokodelski tabor 2024

Že tretje leto se bodo v različnih krajih po Sloveniji v prihajajočem počitniškem času odvili rokodelski tabori, ki so namenjeni mladim med 12 in 17 leti. Vabimo vas k rokodelskemu druženju in ustvarjanju!

Člani Konzorcija rokodelskih centrov Slovenije na pobudo Ministrstva za gospodarstvo, turizem in šport med poletnimi počitnicami organiziramo Slovenski rokodelski tabor 2024, ki bo potekal v kar devetih slovenskih krajih, kjer delujejo rokodelski centri: v Ribnici, Veržeju, Rogatcu, v Kamniku, Moravčah, Slovenski Bistrici, Škofji Loki, Idriji in Slovenj Gradcu. Z rokodelci bo lahko ustvarjalo več kot 80 otrok in mladih.

V Srcu Slovenije bo tabor potekal od 27. do 29. junija v Kamniku v Tuhinjski dolini, tema pa bo obdelava volne. Mladi udeleženci bodo pod vodstvom mojstric rokodelk Emi Gregorčič, Brigite Jeras in Zdenke Žavbi pobliže spoznali zlasti polstenje. Domov bodo odnesli unikatno, ročno izdelano polsteno torbo. Eden od vrhuncev tabora bo obisk ovčarske kmetije na Menini planini, kjer bodo prisostvovali pri striženju ovac in sortiranju ovčjega runa.

Vsi tabori omogočajo mladim, da spoznajo in se preizkusijo v različnih rokodelskih veščinah, da razvijajo potrebne spretnosti za izdelavo določenih izdelkov, da spoznajo materiale za izdelavo in da dobijo lastno izkušnjo aktivnega dela. Vse tabore vodijo mentorji rokodelci in rokodelke, ki so strokovnjaki na svojem področju. Ob vsem tem pa seveda mladim omogočamo druženje s sovrstniki, spoznavanje okolice in narave ter predvsem zelo ustvarjalnost preživljanje poletnih počitnic.

Tabori imajo omejeno število udeležencev, en udeleženec lahko obišče en tabor, saj želimo udeležbo omogočiti čim več mladim. Prijave na tabor preko prijavnega obrazca so obvezne.

Ker tabore financira Ministrstvo za gospodarstvo, turizem in šport, so za udeležence brezplačni.

Prijave in podrobnejše informacije o taborih

Na naši spletni stran uporabljamo piškotke za pravilno delovanje in beleženje obiskanosti strani. S strinjanjem nam dovolite uporabo piškotkov.

Close Popup
Privacy Settings saved!
Nastavitve zasebnosti

Tukaj lahko nastavite, kateri piškotki naj se naložijo, ko brskate po naših spletnih straneh.

Piškotki, ki so nujni za pravilno delovanje spletne strani in niso povezani z beleženjem podatkov.

Tehnični piškotki
Za uporabo te spletne strani uporabljamo naslednje tehnično potrebne piškotke:
  • wordpress_test_cookie
  • wordpress_logged_in_
  • wordpress_sec

Zavrni piškotke
Save
Sprejmi poškotke
Open Privacy settings