Obeta se pester rokodelski konec tedna

Obeta se pester rokodelski konec tedna

V nedeljo, 2. junija 2024, bo med 10. in 16. uro na Brdu pri Kranju potekal Slovenski rokodelski festival 2024, pri katerem sodeluje tudi Razvojni center Srca Slovenije s svojimi rokodelci, člani Mreže rokodelcev Srca Slovenije.

Celodnevno dogajanje v očarljivem ambientu parka Brdo zajema osrednji rokodelski sejem, na katerem se predstavlja več kot 60 sodelujočih rokodelcev in rokodelk iz vse Slovenije, predstavitve nosilcev podpornega okolja za ohranjanje in razvoj rokodelstva, bogat otroški rokodelski program, rokodelske delavnice za obiskovalce, razstave na prostem, okroglo mizo in kulinarično ponudbo.    

Osrednji rokodelski sejem se v celoti posveča rokodelstvu, v ospredje postavlja rokodelce in rokodelke, ki s svojim delom nadaljujejo tradicionalne rokodelske prakse in tiste, ki jih nadgrajujejo s sodobnimi oblikovalskimi pristopi.

Na prireditvi bo ob 10.30 v Kongresnem centru Brdo potekala tudi podelitev listin na javnem pozivu potrjenim rokodelskim centrom skladno z Zakonom o ohranjanju in razvoju rokodelstva.

Podroben festivalski program je objavljen tukaj.

Vabljeni,da spremljate tudi naš FB dogodek: Slovenski rokodelski festival

Financer dogodka: Ministrstvo za gospodarstvo, turizem in šport

Glavni organizator: Konzorcij rokodelskih centrov Slovenije

Sodelujoče organizacije: Obrtno-podjetniška zbornica Slovenije, Slovenski etnografskimuzej, Zveza društev upokojencev Slovenije

Na naši spletni stran uporabljamo piškotke za pravilno delovanje in beleženje obiskanosti strani. S strinjanjem nam dovolite uporabo piškotkov.

Close Popup
Privacy Settings saved!
Nastavitve zasebnosti

Tukaj lahko nastavite, kateri piškotki naj se naložijo, ko brskate po naših spletnih straneh.

Piškotki, ki so nujni za pravilno delovanje spletne strani in niso povezani z beleženjem podatkov.

Tehnični piškotki
Za uporabo te spletne strani uporabljamo naslednje tehnično potrebne piškotke:
  • wordpress_test_cookie
  • wordpress_logged_in_
  • wordpress_sec

Zavrni piškotke
Save
Sprejmi poškotke
Open Privacy settings