Ponosni na še dva nova Erasmus + projekta v Srcu Slovenije

Ponosni na še dva nova Erasmus + projekta v Srcu Slovenije

Dve tematiki, za kateri se na Razvojnem centru Srca Slovenije močno zavzemamo in odločno spoprijemamo z izzivi že več let, sta izboljšanje pogojev za življenje starejših in razvoj trajnostnega turizma. Tako je razumljivo, da omenjeni vsebini vključujemo tudi v aktivnosti, ki jih izvajamo v okviru evropskih projektov.

S projektom HyPRO4ST bomo skušali prinesti pozitiven socialni in trajnostni vpliv na turistični sektor. Naš cilj je razviti profil novega delovnega mesta »Vodja trajnostnega in hibridnega projekta« za sektor trajnostnega turizma. Ti bodo usposobljeni strokovnjaki za vodenje trajnostnih, hibridnih, digitalnih, kreativnih in podjetniških projektov, ki pomagajo ublažiti izgubo delovnih mest, neenakosti in drugih tveganj ter zgraditi nabor talentov, ki jih lahko turistični sektor pridobi za prihodnjo rast. Projekt tudi predlaga nadgradnjo veščin poklicnega izobraževanja in usposabljanja, da bi se lahko prilagodili potrebam trga dela v turizmu. Deležnikom turizma iz Srca Slovenije bomo omogočili udeležbo na šestih seminarjih, šestih spletnih tečajih, učne dejavnosti na delovnem mestu in transnacionalno mobilnost (mednarodne obiske). S tem bomo okrepili kompetence turističnih delavcev, ki se spoprijemajo z neusklajenostjo veščin in podprli oblikovanje učinkovitega visokošolskega ter poklicnega izobraževalnega sistema za sektor trajnostnega turizma.

S projektom SupportCARE pa bomo podprli neformalne oskrbovalce starejših z demenco. Neformalni oskrbovalci imajo osrednjo vlogo pri zagotavljanju dolgotrajne oskrbe v Evropi. Vendar kljub tej osrednji vlogi so pogosto deležni premalo strukturirane podpore. Izbruh pandemije COVID-19 je dramatično zaostril izzive, s katerimi se soočajo, in mnogi so morali po lastnih zmožnostih obvladovati zapletene situacije oskrbe svojih bližnjih, z omejenim dostopom do uradne zdravstvene in socialne oskrbe. S projektom želimo opolnomočiti in podpreti neformalne oskrbovalce oseb z demenco, saj imajo prepogosto prav družinski člani in bližnji prijatelji osrednjo vlogo pri zagotavljanju nege. Verjamemo v izobraževanje in usposabljanje neformalnih oskrbovalcev, zato jim bomo ponudili konkretna orodja za lažje soočanje z številnimi nalogami, ki jih dnevno opravljajo. Prav tako pa želimo razširiti informacije in ozaveščati širšo lokalno skupnost o demenci in razbiti številne stigme te bolezni.

Spremljajte nas na družbenih omrežjih in na naši spletni strani razvoj.si, kjer redno objavljamo številne aktivnosti, dogodke in poučne vsebine, vedno pa se najdejo tudi priložnosti za vaše aktivno sodelovanje.

Na naši spletni stran uporabljamo piškotke za pravilno delovanje in beleženje obiskanosti strani. S strinjanjem nam dovolite uporabo piškotkov.

Close Popup
Privacy Settings saved!
Nastavitve zasebnosti

Tukaj lahko nastavite, kateri piškotki naj se naložijo, ko brskate po naših spletnih straneh.

Piškotki, ki so nujni za pravilno delovanje spletne strani in niso povezani z beleženjem podatkov.

Tehnični piškotki
Za uporabo te spletne strani uporabljamo naslednje tehnično potrebne piškotke:
  • wordpress_test_cookie
  • wordpress_logged_in_
  • wordpress_sec

Zavrni piškotke
Save
Sprejmi poškotke
Open Privacy settings