Delavnice za rokodelske in prehranske ponudnike Srca Slovenije

Delavnice za rokodelske in prehranske ponudnike Srca Slovenije

Konec septembra smo v Mestnem muzeju Litija organizirali dve zanimivi delavnici. Prva je bila namenjena ponudnikom rokodelskih izdelkov in izdelkov unikatnega ter industrijskega oblikovanja in druga ponudnikom pridelkov ter živilskih izdelkov, ki so že in bi še želeli svoje izdelke vključiti v certifikacijsko shemo kolektivne blagovne znamke (KBZ) Srce Slovenije.

KBZ Srce Slovenije je vzpostavljena po modelu Izvorno slovensko in je priključena Mreži KBZ Izvorno Slovensko. Že ob zadnjem ocenjevanju izdelkov in pridelkov leta 2021 pa smo se zavzeli k prevetritvi in posodobitvi kriterijev in pravilnikov o ocenjevanju pridelkov in prehranskih izdelkov ter pravilnika o ocenjevanju rokodelskih izdelkov. In prav predstavitev sprememb, izboljšav in nadgradnje sistema ocenjevanja so bili osrednja tematika obeh delavnic, ki smo jih 30. septembra 2022 izvedli z odličnimi predavateljicami iz Akademije Izvorno slovensko:  mag. Marleno Skvarčadr. Jano Vilman in dr. Tanjo Lešnik Štuhec

Udeleženci delavnic so med drugim imeli priložnost na dogodek prinesti svoje lastne izdelke in so tako pridobili konkretne ideje za razvoj  izdelkov ter njihove celostne komunikacijske podobe (etiketa, embalaža, zapisana zgodba) preko konkretnih primerov iz prakse.

KBZ Srce Slovenije ima bogato zgodovino. Je znamka rokodelskih izdelkov, ustvarjenih z navdihi tradicije. Izdelki temeljijo na materialih značilnih za naše območje. Kar 27 rokodelskih izdelkov iz Srca Slovenije se ponaša s certifikatom kolektivne blagovne znamke Srce Slovenije. Srce Slovenije pa je tudi vrt, ki združuje poznavalce in iskalce najboljšega iz narave. Tu se je tradicionalna samooskrba doslej ohranila in se bo še krepila: s pridelavo in predelavo kakovostne hrane. Kar 39 prehranskih izdelkov iz območja Srca Slovenije se ponaša s certifikatom kolektivne blagovne znamke Srce Slovenije. Ponosno pa sporočamo, da bomo v prenovljen sistem KBZ Srce Slovenije vključili tudi novo kategorijo ocenjevanja in sicer kategorijo »Vodena doživetja«. Vse podrobnosti o tej kategoriji pa bomo predstavili na delavnici, ki bo potekala 9. decembra 2022 in bo namenjena vsem turističnim ponudnikom Srca Slovenije. Za več informacij in predhodne prijave pa nam pišite na info@razvoj.si.

Na naši spletni stran uporabljamo piškotke za pravilno delovanje in beleženje obiskanosti strani. S strinjanjem nam dovolite uporabo piškotkov.

Close Popup
Privacy Settings saved!
Nastavitve zasebnosti

Tukaj lahko nastavite, kateri piškotki naj se naložijo, ko brskate po naših spletnih straneh.

Piškotki, ki so nujni za pravilno delovanje spletne strani in niso povezani z beleženjem podatkov.

Tehnični piškotki
Za uporabo te spletne strani uporabljamo naslednje tehnično potrebne piškotke:
  • wordpress_test_cookie
  • wordpress_logged_in_
  • wordpress_sec

Zavrni piškotke
Save
Sprejmi poškotke
Open Privacy settings