Badjurova krožna pot

Planinsko društvo Litija

NASLOV / ADDRESS


naslov

Ponoviška cesta 12, 1270 Litija

GPS

46.058838921186, 14.82942329666

Telefon


Badjurova krožna pot je bila uradno odprta leta 1974. Imenuje se po Rudolfu Badjuri (1881–1963), rojenem v Litiji. Badjura je celo življenje posvetil turizmu, njegova ljubezen pa je bilo smučanje. Napisal je več planinsko-izletniških vodnikov in priročnik Smučar.

Speljana je po najlepših okoliških hribih in kot venec obkroža litijsko in šmarsko občino. Kontrolne točke poti so: Ostrež nad Renkami, Velika Preska, Javorje pri Javorskem pilu, Tisje, Bogenšperk, Javorje, Pristava nad Stično, Obolno, Janče, Cicelj, Miklavž, Spodnja Slivna – GEOSS, Vače, Slemšek in Zasavska Sveta gora. Sodi med planinske obhodnice, registrirane pri Planinski zvezi Slovenije. Pot je lahka in dolga okoli 100 km. Vrstni red in smeri obiska kontrolnih točk si lahko izbere vsak pohodnik sam. Obisk kontrolnih točk pohodnik potrdi v dnevnik, ki ga lahko kupi na nekaterih postojankah ali pa v pisarni Planinskega društva Litija. Na podlagi pravilno izpolnjenega dnevnika dobi spominsko značko, za večkrat prehojeno pot pa tudi posebne plakete.

POSEBNO OPOZORILO: Pot iz Renk do Rovišča je zaradi zaprtega mostu v Renkah opuščena. Obhod je možen preko naselja Sava.

Dodatne informacije: PD Litija

LOKACIJA NA ZEMLJEVIDU / LOCATION ON MAP

KONTAKTIRAJ LASTNIKA / CONTACT THE OWNER

Dodaj odgovor

Na naši spletni stran uporabljamo piškotke za pravilno delovanje in beleženje obiskanosti strani. S strinjanjem nam dovolite uporabo piškotkov.

Close Popup
Privacy Settings saved!
Nastavitve zasebnosti

Tukaj lahko nastavite, kateri piškotki naj se naložijo, ko brskate po naših spletnih straneh.

Piškotki, ki so nujni za pravilno delovanje spletne strani in niso povezani z beleženjem podatkov.

Tehnični piškotki
Za uporabo te spletne strani uporabljamo naslednje tehnično potrebne piškotke:
  • wordpress_test_cookie
  • wordpress_logged_in_
  • wordpress_sec

Zavrni piškotke
Save
Sprejmi poškotke
Open Privacy settings