Branka Bizjan, pleteni in kvačkani izdelki, suho cvetje

NASLOV / ADDRESS


naslov

Dešen 2, 1281 Kresnice

GPS

46.119746350661, 14.777451698276

Telefon


Branka Bizjan neguje bogato rokodelsko znanje pletenja, kvačkanja, vezenja, izdelovanja rož iz krep papirja, slikanja na svilo in steklo, pletenja košar in peharjev, izdelovanja različnega nakita, recikliranja različnih materialov in izdelovanja voščilnic v najrazličnejših tehnikah. Kot ena redkih pletilj se je še posebej specializirala za pletenje belih dokolenčnih nogavic, ki so bistveni del stare moravške noše. Za svoje izdelke je pridobila kar 130 certifikatov Rokodelstvo Art&Craft Slovenija, kot izdelovalka rož iz krep papirja je vpisana v slovenski register nesnovne dediščine, za svoje delo je prejela številna priznanja.

Že več kot 20 let deli svoje rokodelsko znanje mladim in starejšim preko Društva rokodelcev – Rokodelskega centra Moravče, v katerem deluje kot aktivna članica in podpredsednica. Aktivna je tudi v Zvezi društev upokojencev Slovenije, v Komisiji  za tehnično kulturo in rokodelstvo, kjer skrbi za tematiko ročnih del, ki jih izvajajo na letnih rokodelskih delavnicah za ljubiteljske mojstre in mentorje v društvih upokojencev po Sloveniji. Je tudi avtorica oz. soavtorica dveh knjig o rokodelstvu, na to temo je napisala več sto različnih člankov v lokalne in nacionalne časopise, sodelovala je v številnih radijskih in televizijskih oddajah. Aktivno se vključuje v različne skupine za pripravo zakonodaje s področja rokodelstva, je tudi članica LAS Srce Slovenije.

LOKACIJA NA ZEMLJEVIDU / LOCATION ON MAP

KONTAKTIRAJ LASTNIKA / CONTACT THE OWNER

Dodaj odgovor

Na naši spletni stran uporabljamo piškotke za pravilno delovanje in beleženje obiskanosti strani. S strinjanjem nam dovolite uporabo piškotkov.

Close Popup
Privacy Settings saved!
Nastavitve zasebnosti

Tukaj lahko nastavite, kateri piškotki naj se naložijo, ko brskate po naših spletnih straneh.

Piškotki, ki so nujni za pravilno delovanje spletne strani in niso povezani z beleženjem podatkov.

Tehnični piškotki
Za uporabo te spletne strani uporabljamo naslednje tehnično potrebne piškotke:
  • wordpress_test_cookie
  • wordpress_logged_in_
  • wordpress_sec

Zavrni piškotke
Save
Sprejmi poškotke
Open Privacy settings