Domačija Pr` Valentin

Anton Jerant

NASLOV / ADDRESS


Telefon


Domačija Pr` Valentin leži na desnem bregu reke Save na pobočju Valentinovega vrha nad Jevnico. Posebnost domačije je iz tesanih brun grajena hiša. Glede na izgled je bila stara hiša zgrajena v dveh obdobjih. Ohranjena črna kuhinja in osrednji prostor sta iz leta 1794. Levi del z nižjim stropom in manjšimi vrati pa je starejši. Nad hišo stoji prenovljena sušilnica sadja iz prve polovice 18. stoletja, ki še danes služi svojemu namenu. Ob hiši stoji kapelica Žalostne Matere Božje, postavljena v spomin na dogodke iz druge svetovne vojne.

Mimo domačije je speljanih več pešpoti: Evropska pešpot E6 Baltik – Jadran, Zasavska transverzala, Badjurjeva krožna pot. Med drugo svetovno vojno je tu potekala pot kurirjev in vezistov. Pogled z domačije ponuja razglede na reko Savo in okoliško hribovje, kot so Zagorica, Miklavž, Zg. Slivna in Zasavska Sveta gora.

LOKACIJA NA ZEMLJEVIDU / LOCATION ON MAP

KONTAKTIRAJ LASTNIKA / CONTACT THE OWNER

Dodaj odgovor

Na naši spletni stran uporabljamo piškotke za pravilno delovanje in beleženje obiskanosti strani. S strinjanjem nam dovolite uporabo piškotkov.

Close Popup
Privacy Settings saved!
Nastavitve zasebnosti

Tukaj lahko nastavite, kateri piškotki naj se naložijo, ko brskate po naših spletnih straneh.

Piškotki, ki so nujni za pravilno delovanje spletne strani in niso povezani z beleženjem podatkov.

Tehnični piškotki
Za uporabo te spletne strani uporabljamo naslednje tehnično potrebne piškotke:
  • wordpress_test_cookie
  • wordpress_logged_in_
  • wordpress_sec

Zavrni piškotke
Save
Sprejmi poškotke
Open Privacy settings