Gozdna učna pot Svibno

Zavod za kulturo, mladino in šport Litija

NASLOV / ADDRESS


naslov

Ponoviška cesta 12, 1270 Litija

GPS

46.058780749995, 14.829322459229

E-naslov


Gozdna učna pot Svibno je postavljena z namenom rekreacije telesa in malih sivih celic v lepoti, ki jo ponuja narava. Trasirana je v gozd na območju Svibna, do koder je lahek dostop iz naselij Praprošče in Graška Dobrava, ki je že pred postavitvijo gozdne učne poti predstavljalo območje rekreacijskega oddiha. Pot je srednje zahtevna, zato se priporoča pohodno obutev, zaščito pred klopi ter v primeru organiziranega ogleda skupine do največ 15 oseb. Dolžina poti je približno 2,5 kilometra, ogled pa traja slabo uro. Zasnovana je tako, da lahko ogled pričnemo v spodnje ležečem, kot tudi v višje ležečem območju na Strešnem vrhu (523 m).

Gozdna učna pot ima 13 točk, kjer so na tablah opisane značilnosti gozda in narave: pomen gozdov, bonton v gozdu, živali in rastline v gozdu, gozdni plodovi, rast dreves, škodljivci in nesreče v gozdu, razvojne faze dreves. Ena tabla je zvočna in predstavlja gozdne ptice. Do točk vas vodijo črno-rdeče markacije, ki predstavljajo logotip poti – pikapolonico. Na manjših tablah je predstavljenih nekaj drevesnih vrst, ki so na območju Svibna najpogostejše. S postanki na razglednih točkah in ob tablah ob poti se lahko ogled podaljša na več kot dve uri. Pot so postavili mladi Litijani, člani neformalne skupine Svizci leta 2010, postavitev pa je sofinancirala Evropska skupnost iz programa Mladi v akciji.

Informacije: ZKMŠ Litija, MC Litija, info@mclitija.si.

LOKACIJA NA ZEMLJEVIDU / LOCATION ON MAP

KONTAKTIRAJ LASTNIKA / CONTACT THE OWNER

Dodaj odgovor

Na naši spletni stran uporabljamo piškotke za pravilno delovanje in beleženje obiskanosti strani. S strinjanjem nam dovolite uporabo piškotkov.

Close Popup
Privacy Settings saved!
Nastavitve zasebnosti

Tukaj lahko nastavite, kateri piškotki naj se naložijo, ko brskate po naših spletnih straneh.

Piškotki, ki so nujni za pravilno delovanje spletne strani in niso povezani z beleženjem podatkov.

Tehnični piškotki
Za uporabo te spletne strani uporabljamo naslednje tehnično potrebne piškotke:
  • wordpress_test_cookie
  • wordpress_logged_in_
  • wordpress_sec

Zavrni piškotke
Save
Sprejmi poškotke
Open Privacy settings