Grad Bogenšperk

Javni zavod Bogenšperk

NASLOV / ADDRESS


naslov

Bogenšperk 5, 1275 Šmartno pri Litiji

GPS

46.02365305, 14.857537936787

SPLETNA STRAN


Na Srce Slovenije se je najlepše zazreti z razglednih točk, kakršna je mogočni grad Bogenšperk v bližini Šmartna pri Litiji na nadmorski višini 412 m. S tega gradu se je po pokrajini že v 17. stoletju razgledoval sloviti Janez Vajkard Valvasor.

Tu so na ogled zbirka noš, bakrotiskarska in alkimijska čarovniška zbirka ter stilno urejene grajske sobane, kot je Valvasorjeva delovna soba z izvirnikom Valvasorjevega dela Slave vojvodine Kranjske (1689). Poleg individualnih ogledov grad skupinam ponuja tudi animirane oglede z baronico Ano Maksimilo Valvasor in hlapcem Jernejem ter pedagoške programe.

Grad Bogenšperk je odlična izbira za sklenitev zakonske zveze v dvorani gradu ali pod krošnjami grajskega drevoreda.  Poročno slavje lahko priredite v Grajski krčmi, ki je primerna tudi za različna praznovanja. Na gradu oz. v njegovem naravnem okolju lahko priredite tudi piknik! Celoten grad ali grajske prostore lahko najamete za poslovne dogodke: seminarje, konference, predstavitve, bankete.

Na obisk Bogenšperka vas lahko spominjajo Valvasorjev srebrnik, grafični list z odtisom gradu, miniaturno Slavo vojvodine Kranjske, grajsko žganje in zeliščna olja. Kupite jih v grajski trgovinici.

Bogenšperk lahko obiščete tudi zaradi različnih prireditev, v potep po grajski okolici pa lahko vključite doživetja pohodniških poti in rekreacijo na krožni trim stezi.

LOKACIJA NA ZEMLJEVIDU / LOCATION ON MAP

KONTAKTIRAJ LASTNIKA / CONTACT THE OWNER

Dodaj odgovor

Na naši spletni stran uporabljamo piškotke za pravilno delovanje in beleženje obiskanosti strani. S strinjanjem nam dovolite uporabo piškotkov.

Close Popup
Privacy Settings saved!
Nastavitve zasebnosti

Tukaj lahko nastavite, kateri piškotki naj se naložijo, ko brskate po naših spletnih straneh.

Piškotki, ki so nujni za pravilno delovanje spletne strani in niso povezani z beleženjem podatkov.

Tehnični piškotki
Za uporabo te spletne strani uporabljamo naslednje tehnično potrebne piškotke:
  • wordpress_test_cookie
  • wordpress_logged_in_
  • wordpress_sec

Zavrni piškotke
Save
Sprejmi poškotke
Open Privacy settings