Terme Snovik

Terme Snovik Kamnik, d. o. o.

NASLOV / ADDRESS


naslov

Snovik 7, 1219 Laze v Tuhinju

GPS

46.2269235, 14.7048091


TERME SNOVIK – TERMALNA DOŽIVETJA V OBJEMU GOZDOV

Terme Snovik so najvišje ležeče terme v Sloveniji, na eni strani obkrožene s Kamniško-Savinjskimi Alpami, na drugi pa s čudovitimi gozdovi in neokrnjeno naravo Tuhinjske doline, le 9 km od Kamnika in 32 km od slovenske prestolnice Ljubljane. Njihovo največje bogastvo je zdravilna termalna voda, ki so jo že davno odkrili domačini. Ti so pogosto hodili k prosto iztekajoči se vodi, k domačiji »pri Kovaču«, in jo tudi odnašali domov za pitje in umivanje. Termalna voda vsebuje kalcij in magnezij ter veliko drugih koristnih mineralov.

Pri svojem delovanju posvečajo v Termah Snovik veliko pozornost okolju, v katerem delujejo in ga aktivno sooblikujejo. Že od svojega začetka sledijo viziji energetsko učinkovitih in okolju prijaznih term. Leta 2005 so se podali na pot, po kateri jih vodi trajnostna naravnanost in odgovorno obnašanje do naravnih virov, tudi goste spodbujajo k odgovornemu ravnanju.

Odlično nastanitev zagotavljajo prostori apartmaji v apartmajskem naselju s 4* na robu gozda, ki se razteza nad termalnim kompleksom in je zgrajeno iz naravnih materialov, kar omogoča sproščeno in udobno počutje s pomirjujočim razgledom na zeleno dolino in okoliške planine.

Bazenski termalni kompleks sestavljata notranji in zunanji bazen z naravno travnato plažo. Voda v notranjem bazenu ima 32 °C, v masažnem bazenu pa 36 °C. Zunanji bazen s tobogani, v katerem je temperature vode od 26 °C do 28 °C, je v poletnih mesecih pravi doživljajski raj za otroke in odrasle.

Gostom je na voljo več vrst wellness storitev in tretmajev za nego telesa. Priporočamo različne vrste masaž, savnanje v finski, turški in ledeni savni, nego obraza in telesa, protibolečinsko fizioterapijo ter  Kneippove oblive, obloge in masaže.

Terme Snovik so tudi edini Kneipp center v Sloveniji, imeli boste priložnost, da ga spoznate v času vašega bivanja kar preko petih stebrov, ki jih je postavil Sebastian Kneipp, nemški duhovnik ter vodni in fito terapevt. Za ohranjanje zdravja telesa in duha so potrebni: voda, zelišča, gibanje, prehrana in zdrav življenjski slog. Ker si je sam že v mladosti s kopanjem v hladni Donavi pozdravil tuberkulozo, se je odločil, da bo življenje posvetil zdravljenju ljudi z naravnimi elementi. Kneippova življenjska filozofija je preprosta in primerna za vsakogar. Brez poskusa hoje kar brez čevljev ne bo šlo, enostavno morate na Kneippovo bosonogo doživetje po Naj tematski poti leta 2018. Doživetje vključuje: spoznavanje s Kneippovo filozofijo, naravno refleksno masažo, preizkus Kneippovih hidroterapij, okusno Kneippovo presenečenje, vodeno sprostitev, test vseh petih čutil (vonj, vid, sluh, tip in okus). Bosonoga pot je opremljena z dvanajstimi vadbenimi elementi. Pot poteka po travniku, pesku, skozi gozd ter drugih naravnih materialih. Majhne mišice stopala se bodo krepile na mehkobi trave, lubja, zemlje, peska, tudi vodnih kamnov. Na poti lahko v naravnem okolju izvajate tudi druge Kneipp terapije kot sta štorkljasta hoja in kopel rok. Skupaj odkrivate blagodejne učinke zelišč na lastnem zeliščnem vrtu. Na poti vas čaka tudi okusni prigrizek izključno lokalnih dobrot.

V restavraciji Potočka pripravljajo jedi za penzionske goste in dnevne obiskovalce. Nudijo vam pester izbor klasičnih, lokalnih jedi iz Tuhinjske doline in sezonskih jedi. Posebnost je zagotovo tuhinjska postrv, ki jo gojijo v reki Nevljici in jo gostje lahko uživajo pripravljeno na različne načine. Za pripravo sezonskih jedi pogosto uporabljajo zelenjavo, ki jo pridelajo kar v lastnem zelenjavnem vrtu, nekaj pa jo ponudijo tudi gostom, ki si sami kuhajo v apartmajih.

Terme so postala odlična destinacija, umaknjena od mestnega vrveža, tudi za organizacijo številnih dogodkov (poroke, pikniki, poslovna srečanja, praznovanja) in razvoj zelenega kongresnega turizma na obrobju Ljubljane. K temu pripomorejo sodobno opremljene dvorane, najnovejši večnamenski prostor Tuhinjka, dva seminarska prostora Bor in Hrast ter večnamenski prireditveni šotor, ki stoji tik pri Termah.

Slikovita, zelena in hribovita okolica Term Snovik vas bo v času oddiha zagotovo zvabila na svež zrak v bližnji okolici. Okoliški hribi so primerni za pohodnike in kolesarje, ki bodo navdušeni nad lepotami neokrnjene narave. Skozi celo leto pripravljajo atraktivni animacijski program za otroke in odrasle, med drugim vodno telovadbo, Kneipp oblive, vodene pohode v okolici, obisk kmetije z degustacijo, voden ogled bosonoge poti in nočne pohode z baklami do izvira termalne vode).

Snovik je odlično izhodišče tudi za obisk Velike Planine, Arboretuma Volčji Potok izvira Kamniške Bistrice, Menino planino, mestno jedro mesta Kamnik, Stari Grad, Sv. Miklavž, Zdravilni gaj Tunjice.

Prepustite se termalnim užitkom, vabljeni v eko svet termalnih užitkov sami ali v družbi. Le dobre pol ure iz Ljubljane, Kranja ali Celja.

                                 

 

LOKACIJA NA ZEMLJEVIDU / LOCATION ON MAP

KONTAKTIRAJ LASTNIKA / CONTACT THE OWNER

Dodaj odgovor

Na naši spletni stran uporabljamo piškotke za pravilno delovanje in beleženje obiskanosti strani. S strinjanjem nam dovolite uporabo piškotkov.

Close Popup
Privacy Settings saved!
Nastavitve zasebnosti

Tukaj lahko nastavite, kateri piškotki naj se naložijo, ko brskate po naših spletnih straneh.

Piškotki, ki so nujni za pravilno delovanje spletne strani in niso povezani z beleženjem podatkov.

Tehnični piškotki
Za uporabo te spletne strani uporabljamo naslednje tehnično potrebne piškotke:
  • wordpress_test_cookie
  • wordpress_logged_in_
  • wordpress_sec

Zavrni piškotke
Save
Sprejmi poškotke
Open Privacy settings