Predstavitev inovativnih rešitev za oskrbo na domu v Bukarešti

Predstavitev inovativnih rešitev za oskrbo na domu v Bukarešti

Dodatno leto projekta HoCare, katerega partner je Razvojni center Srca Slovenije, se je 20. in 21. septembra zaključilo z uspešnim seminarjem in delavnico v Bukarešti. Projekt naslavlja inovativne rešitve za oskrbo na domu in v času COVID-19 krize je to postalo še bolj pomembno. Države se odzivajo na spremembe in prilagajajo svoje politike. Izkušnje in dobre prakse drugih držav lahko znatno pripomorejo k vzpostavitvi učinkovitega sistema, ki bo starejšim omogočil kakovostnejše življenje na domu. Dogodka se je skupaj z nami udeležila tudi Marina Bevanda iz Ministrstva za zdravje.

Dogodek je organiziral romunski partner ICI- Nacionalni Institut za raziskave in razvoj v informatiki, ostale države pa so še Ciper, Portugalska, Madžarska, Češka, Litva in Slovenija. Vsak partner je predstavil situacijo na nacionalni ravni, odziv na spremembe, rešitve ter dobre prakse na področju oskrbe na domu. Vsi se namreč spopadamo s podobnimi izzivi in smo na tem področju šele na začetku poti. Dobre prakse so večinoma predstavljale primere naprav, ki spremljajo zdravstveno stanje starejših in izvajanje rehabilitacije na daljavo.

Ponosni in veseli smo, da smo uspešno zaključili še eno produktivno leto projekta HoCare. Projektno partnerstvo je ustvarilo močne vezi, ki se bodo še naprej prepletale s novimi projektnimi idejami za kakovostnejše življenje starejših.

Marina Bevanda, Služba za dolgotrajno oskrbo na Ministrstvu za zdravje
»Daljše in varnejše bivanje doma ne zagotavlja samo višje kakovosti življenja ljudi, pomeni tudi manjšo obremenitev osebnih in javnih financ, kot tudi korak v smeri dezinstitucionalizacije kot ene od pomembnih smernic evropske politike.
Projekt HoCare pomembno prispeva k prenosu informacij in dobrih praks med državami, sploh na področju hitro razvijajoče se e-oskrbe, ki je s sprejemom Zakona o dolgotrajni oskrbi postala del sistemske ureditve v Sloveniji.
Najlepša hvala ekipi Razvojnega centra Srca Slovenije za ponujeno priložnost, povezovanje in dobre projekte.«

Na naši spletni stran uporabljamo piškotke za pravilno delovanje in beleženje obiskanosti strani. S strinjanjem nam dovolite uporabo piškotkov.

Close Popup
Privacy Settings saved!
Nastavitve zasebnosti

Tukaj lahko nastavite, kateri piškotki naj se naložijo, ko brskate po naših spletnih straneh.

Piškotki, ki so nujni za pravilno delovanje spletne strani in niso povezani z beleženjem podatkov.

Tehnični piškotki
Za uporabo te spletne strani uporabljamo naslednje tehnično potrebne piškotke:
  • wordpress_test_cookie
  • wordpress_logged_in_
  • wordpress_sec

Zavrni piškotke
Save
Sprejmi poškotke
Open Privacy settings