Razgibano in trajnostno dogajanje v Šmartnem pri Litiji

Razgibano in trajnostno dogajanje v Šmartnem pri Litiji

soboto, 3. junija 2023, od 9. do 12. ure, bo pred Kulturnim domom Šmartno zelo živahno. Ponovno prirejajo dogodek Razgibano, ki mu tokrat dodajajo trajnostno noto, tako da so ga poimenovali Razgibano in trajnostno na počitnice. Dogodek bo izveden v sodelovanju z LAS Srce Slovenije v okviru projekta Prenova Kulturnega doma Šmartno, ki ga sofinancirata Republika Slovenija in Evropska unija iz Evropskega sklada za regionalni razvoj.

Obiskovalce pričakujejo pred kulturnim domom v Šmartnem pri Litiji z zanimivimi in poučnimi vsebinami, ki so namenjene tako otrokom kot starejšim.

  • »Reciklažni orkester« – ustvarjalen glasbeni team building, ki je primeren tako za otroke, kot starejše. V tej sodelovalni izkušnji bomo ustvarjanje glasbe uporabili različne vsakdanje predmete, ki jih najdemo na dvoriščih, v drvarnicah in garažah. Delavnica bo izvedena v dveh terminih, ob 9.15 in ob 10.30.
  • Delavnica »Zeliščarstvo in aromaterapija« – zaposleni in stanovalci Doma Tisje pripravljajo zanimivo delavnico aromaterapije, kjer bodo predstavil osnove aromaterapije, razložili uporabnost zelišč, sami pa bomo lahko izdelali uporabni izdelek iz zelišč. Delavnica bo izvedena v dveh terminih, ob 10.00 in ob 11.00.
  • Ustvarjalno delavnico »Izdelki iz starega časopisnega papirja« – delavnico bodo izvajali zaposleni in stanovalci Doma Tisje in nas naučili, kako lahko odpaden material služi za izdelavo uporabnih izdelkov. Delavnica bo potekala od 9.30 do 11.30. K izdelovanju se lahko priključite kadarkoli.
  • Ustvarjalno delavnico »Izdelki iz odpadnega materiala« – delavnico bodo izvajale vzgojiteljice Vrtca Ciciban. Izdelovali se bodo uporabni izdelki iz odsluženih materialov. Delavnica bo potekala od 9.00 do 12.00. K izdelovanju se lahko priključite kadarkoli.
  • Ob 10. uri, v dvorani Kulturnega doma Šmartno – Predavanje na temo rabe obnovljivih virov energije, trajnostnega odnosa do varovanja okolja in eko subvencij. Predavala bo energetska svetovalka Carmen Hladnik Prosenc iz podjetja Ensvet. Občani boste tako imeli možnost, da se po koncu predavanja s svetovalko tudi pogovorite glede  energetske obnove svoje hiše in možnosti za subvencije ter kredite Eko sklada.

Ekološka kmetija Vodnjov bo na dogodku ponudila lokalno pridelano sadje, članice Društva kmetic Litija Šmartno bodo pripravile osvežilni zeliščni čaj, Krčma na gradu pa bo poskrbela za poletno vzdušje z domačim sladoledom.

Projekt Ureditev KD Šmartno sofinancirata Republika Slovenija in Evropska unija iz Evropskega sklada za regionalni razvoj.

Na naši spletni stran uporabljamo piškotke za pravilno delovanje in beleženje obiskanosti strani. S strinjanjem nam dovolite uporabo piškotkov.

Close Popup
Privacy Settings saved!
Nastavitve zasebnosti

Tukaj lahko nastavite, kateri piškotki naj se naložijo, ko brskate po naših spletnih straneh.

Piškotki, ki so nujni za pravilno delovanje spletne strani in niso povezani z beleženjem podatkov.

Tehnični piškotki
Za uporabo te spletne strani uporabljamo naslednje tehnično potrebne piškotke:
  • wordpress_test_cookie
  • wordpress_logged_in_
  • wordpress_sec

Zavrni piškotke
Save
Sprejmi poškotke
Open Privacy settings