Drugo srečanje partnerjev projekta MICROFUTURE v Bukarešti

Drugo srečanje partnerjev projekta MICROFUTURE v Bukarešti

Drugo srečanje partnerjev projekta MICROFUTURE v Bukarešti

Razvojni center Srca Slovenije se je 7. in 8. novembra 2023 udeležil 2. medregionalnega srečanja projekta MICROFUTURE v Romuniji.

Dogodka smo se udeležili partnerji iz Slovenije, Italije, Romunije, Švedske in Francije, skupaj s predstavniki javnega in zasebnega sektorja. Udeležba ključnih deležnikov predstavlja velik mejnik v nadaljnji implementaciji projekta MICROFUTURE – prihodnost mikrofinanciranja za večjo socialno vključenost.

Dogodka sta se udeležila tudi g. Vladimir Rovintescu iz Ministrstva za evropske sklade v Bukarešti in g. Silviu Ancuța, vodja regionalnega posredniškega telesa regije Ilfov v Romuniji, ki podpirata pobude projekta MICROFUTURE s področja mikrofinanciranja in socialnega podjetništva.

Razprave so vključevale študije primerov iz Romunije na področju mikrofinanc in socialnega podjetništva, njune povezave ter razprave o teritorialnih analizah, ki smo jih pripravile sodelujoče partnerske države. Primerjalne analize so poudarile raznolikost in kompleksnost tega področja v evropskem kontekstu.

Na njihovi osnovi smo prispevali k predlogom za oblikovanje prihodnjega sistema mikrofinanciranja, kjer smo razpravljali o pomenu izraza »odpornost v prihodnosti« in o potrebnih spremembah javne politike (tj. identifikacija pomanjkljivosti in rešitev, ki jih ponujajo dobre prakse).

Ministrstvo za gospodarstvo turizem in šport v zadnjih letih daje vse večji poudarek razvoju socialne ekonomije. Zanimajo jih modeli mikrofinanciranja in dobre prakse, ki bi jih lahko vpeljali v naše okolje. S projektom jim želimo zagotoviti podporo in pomagati pri uresničevanju ciljev, s spodbujanjem socialnega podjetništva, zaznavanjem priložnosti v uspešnih sektorjih, zmanjšanjem negativnih okoljskih vplivov ter ustvarjanju novih delovnih mest.

V kolikor želite več informacij o projektu nas lahko kontaktirate na anita.molka@razvoj.si ali pokličite na 01 8962 710. Spremljajte nas preko spletne strani projekta, na FB strani in Linkedin.

Na naši spletni stran uporabljamo piškotke za pravilno delovanje in beleženje obiskanosti strani. S strinjanjem nam dovolite uporabo piškotkov.

Close Popup
Privacy Settings saved!
Nastavitve zasebnosti

Tukaj lahko nastavite, kateri piškotki naj se naložijo, ko brskate po naših spletnih straneh.

Piškotki, ki so nujni za pravilno delovanje spletne strani in niso povezani z beleženjem podatkov.

Tehnični piškotki
Za uporabo te spletne strani uporabljamo naslednje tehnično potrebne piškotke:
  • wordpress_test_cookie
  • wordpress_logged_in_
  • wordpress_sec

Zavrni piškotke
Save
Sprejmi poškotke
Open Privacy settings