Poučno po Laškem in Sevnici s koordinatorji TKBZ po modelu Izvorno slovensko

Poučno po Laškem in Sevnici s koordinatorji TKBZ po modelu Izvorno slovensko

V ponedeljek, 13. maja 2024 smo se s člani Teritorialnih kolektivnih blagovnih znamk, vzpostavljenih po modelu Izvorno slovensko, med katere sodi tudi znamka Srce Slovenije, odpravili na drugo študijsko turo, kjer smo iz prve roke izkusili vodena doživetja, ki ponujajo poglobljen vpogled v trajnostne, avtentične, lokalne teme in prakse. Takšna doživetja predstavljajo odlično priložnost za izmenjavo znanj in izkušenj med udeleženci, poleg tega pa prispevajo k povezovanju, bogatitvi in raznolikosti skupne certificirane ponudbe.

In kam smo se podali tokrat? Ogledali smo si dve partnerski destinaciji: Laško in Sevnico.

Začeli smo v Laškem, ki je poznano kot zdraviliško mesto z bogato tradicijo pivovarstva. Gostitelji so nas sprejeli z malico lokalnih dobrot v prenovljeni stari meščanski hiši v starem mestnem jedru – Laški hiši. Nato so nas popeljali na vodeno doživetjePivocvetni potep po Laškem. Skozi okušanje termalne vode, medu in piva ob prigrizkih Restavracije Pavus in Thermane Laško ter animaciji s pivovarjem med sprehodom po mestu, smo odkrivali številna zelena presenečenja, kulturne posebnosti ter bogato tradicijo, ki se prepleta s sodobnostjo.

Pot smo nadaljevali proti Sevnici. Tam smo svojo žejo pogasili s pokušnjo penečih vin vinarja Vino Kozinc. Po dobri pijači se prileže tudi dobra jedača in mi smo izbrali najboljše – Gostilno Repovž. V Gostilni Repovž goste navdušujejo z vrhunsko kmečko kuhinjo, lastno ekološko kmetijo in ambientom prenovljene stare slovenske gostilne, v katerega so vtkane drobne pozornosti, ki presenetijo tudi najbolj zahtevne goste. Obiskovalci se lahko prepustijo razvajanju okusov in odkrivajo skrivnosti visoke kulinarike, pripravljene iz najboljših domačih sestavin, ki sledijo letnim časom.

Dan se je zaključil v mestu Sevnica, kjer smo doživeli zares čarobno izkušnjo. Po sprehodu skozi staro mestno jedro in ogledu Brivsko-frizerskega salona smo se povzpeli do gradu. Doživetje na gradu Sevnica je resnično čarobno potovanje skozi čas, ki obiskovalcem pričara nepozabno izkušnjo. Potovanje se začne s sprehodom po gradu, ki je osvetljen izključno s svečami – več kot sto jih je, kar ustvarja edinstveno in skrivnostno atmosfero. V tem čudovitem okolju se zgodovina prepleta z legendami in pripovedmi, ki jih obogati lik grofice Mathilde, zadnje lastnice gradu. Grofica Mathilde, ki jo upodobi lokalna turistična vodnica, obiskovalce nagovori v prvi osebi in jih popelje skozi zgodbe, ki so skozi stoletja oblikovale identiteto in duh območja. Ta edinstvena izkušnja nam je omogočila, da smo doživeli zgodovinsko in kulturno bogastvo kraja na poseben način.

Eden izmed pomembnih ciljev Mreže Izvorno slovensko je pridobivanje novih idej, znanj in izkušenj članov. Naše območje je zelo bogato z zgodovino ter kulturno in naravno dediščino, ki jo želimo predstaviti širši javnosti na inovativen in zanimiv način. Takšne študijske ture nam omogočajo, da pridobimo navdih in konkretne ideje, kako zgodbe iz naše preteklosti prenesti v sodobno doživetje, ki bo pritegnilo obiskovalce.

Če pa se slučajno znajdete v situaciji, ko tudi vam primanjkuje idej, kam se odpraviti na izlet, boste v zgornjem zapisu zagotovo našli navdih. Srečno na pot!

Na naši spletni stran uporabljamo piškotke za pravilno delovanje in beleženje obiskanosti strani. S strinjanjem nam dovolite uporabo piškotkov.

Close Popup
Privacy Settings saved!
Nastavitve zasebnosti

Tukaj lahko nastavite, kateri piškotki naj se naložijo, ko brskate po naših spletnih straneh.

Piškotki, ki so nujni za pravilno delovanje spletne strani in niso povezani z beleženjem podatkov.

Tehnični piškotki
Za uporabo te spletne strani uporabljamo naslednje tehnično potrebne piškotke:
  • wordpress_test_cookie
  • wordpress_logged_in_
  • wordpress_sec

Zavrni piškotke
Save
Sprejmi poškotke
Open Privacy settings