Priložnosti za povezovanje na sejmu AGRA

Priložnosti za povezovanje na sejmu AGRA

Predstavniki Razvojnega centra Srca Slovenije smo se konec avgusta udeležili 61. Mednarodnega kmetijsko-živilskega sejma AGRA v Gornji Radgoni, ki je namenjen spodbujanju sodelovanja v nacionalnem in mednarodnem okolju, izmenjavi idej ter razvoju novih poslovnih priložnosti. Program dogajanja je dodatno popestrila država partnerica Indija, ki se lahko pohvali z izjemno raznolikim in uspešnim kmetijskim sektorjem ter velikim napredkom na področju kmetijske tehnologije, kot so pametne rešitve in digitalne platforme.

Z zanimanjem smo se udeležili dveh strokovnih predavanj na temo razvoja turizma v organizaciji Ministrstva za gospodarstvo, turizem in šport. O odgovornem gastronomskem turizmu za višjo dodano vrednost je spregovoril Luka Jezeršek. Anže Čokl pa je predstavil primer dobre prakse, ponudbo lokalno obarvanega zajtrka, ki ga nudijo svojim obiskovalcem v butičnem hotelu Sunrose 7.

Del sejemskih vsebin je bil namenjen tudi izzivom in priložnostim rokodelstva na področju kmetijstva. V tem delu smo kot člani Konzorcija rokodelskih centrov Slovenije sodelovali na strokovnem posvetu z naslovom Izzivi in priložnosti rokodelstva na področju kmetijstva, kjer je bil v ospredju nov Zakon o ohranjanju in razvoju rokodelstva. Tudi ta dogodek je potekal pod okriljem Ministrstva za gospodarstvo, turizem in šport.

Pomemben del sejma so tudi ocenjevanja živilskih izdelkov, na katerih radi sodelujejo tudi ponudniki iz Srca Slovenije. Priznanja med manjšimi ponudniki sta prejela FRTICA, d. o. o. iz Litije in GALAVITA, d. o. o. iz Kamnika, med večjimi ponudniki pa HOFER TRGOVINA, d. o. o. s sedežem v Lukovici in Meso Kamnik, d. d. iz Kamnika. Vsem, ki ste prejeli priznanja, iskreno čestitamo!

Jasna Presečki

Na naši spletni stran uporabljamo piškotke za pravilno delovanje in beleženje obiskanosti strani. S strinjanjem nam dovolite uporabo piškotkov.

Close Popup
Privacy Settings saved!
Nastavitve zasebnosti

Tukaj lahko nastavite, kateri piškotki naj se naložijo, ko brskate po naših spletnih straneh.

Piškotki, ki so nujni za pravilno delovanje spletne strani in niso povezani z beleženjem podatkov.

Tehnični piškotki
Za uporabo te spletne strani uporabljamo naslednje tehnično potrebne piškotke:
  • wordpress_test_cookie
  • wordpress_logged_in_
  • wordpress_sec

Zavrni piškotke
Save
Sprejmi poškotke
Open Privacy settings