Prva »second hand« trgovina v Litiji – Stara šola

Prva »second hand« trgovina v Litiji – Stara šola

V starem mestnem jedru, v Koblarjevi hiši, v sklopu projekta #LIST (Litijski inkubator za skupnost in trajnost), je odprla vrata prva prodajalna z rabljenimi oblačili in predmeti v Litiji – Stara šola. Predstavniki projekta #LIST so v zadnjih dveh mesecih skupaj s prostovoljci in partnerji projekta pospešeno opravljali obnovitvena dela prostorov in s skupnimi močmi trgovini pričarali lično podobo in domačnost. Stara šola Litija ponuja rabljena, a uporabna oblačila, obutev, jedilne servise, nakit, igrače in okrasne predmete, ki jih lahko obiskovalci kupijo. Predvsem pa to ni samo trgovina!

Obenem je Stara šola tudi prostor, kjer bodo svoje mesto našle različne prireditve, razprave, delavnice in druženja, ki lahko lokalni skupnosti prispevajo ogromno. Namen trgovine ni da prideš, nakupiš in greš, pač pa je to prostor kamor prideš, prihajaš in ostaneš. Sodelavci projekta vas bodo z veseljem povabili na kavo ali čaj v njihovo dnevno sobo, kjer bo prostor za pogovor o kakovosti oblačil in izdelkov, ki jih ponujajo na policah in obešalnikih in kjer bo varno mesto za vaše ideje, zamisli in odprte razprave. Kot prodajalci se bodo občasno preizkusili tudi učenci Podružnične šole za otroke s posebnimi potrebami Litija, sodelavci pa bodo skrbeli da bo prodajalna svojo notranjo podobo stalno spreminjala in ohranjala svojo pestrost in raznovrstnost.

Tudi na Razvojnem centru Srca Slovenije v prostorih Stare šole vidimo potencial in odlično priložnost, da vsebine s katerimi delamo na naših projektih, pripeljemo v Koblarjevo hišo. V prihajajočih mesecih bodo v prostorih Stare šole v okviru projekta ”Ohranjanje tradicionalnih veščin s spodbujanjem socialnega podjetništva med mladimi”, potekale delavnice medgeneracijskega prenosa znanj tradicionalnih spretnosti na mlade. Mladi bodo v prvem delu delavnic lahko pridobili pomembna znanja s področja lončarstva in keramike ter šivanja, v drugem delu pa pomembna znanja o socialnem podjetništvu in prvih korakih v svet podjetništva: pisanje poslovnega načrta, pomen komuniciranja navzven, pasti in priložnosti trženja, pomen timskega dela, osnove načrtovanja dogodkov, pomen mreženja, itd. Vsi mladi, ki si želite sodelovati pri projektu in okrepiti svoje kompetence na področju socialnega podjetništva in omenjenih tradicionalnih spretnosti, vabljeni, da se nam pridružite. Vsa dodatna vprašanja in prijave naslovite na e-mail naslov tina.pregel@razvoj.si. Udeležba je brezplačna, mesta so omejena!

Na naši spletni stran uporabljamo piškotke za pravilno delovanje in beleženje obiskanosti strani. S strinjanjem nam dovolite uporabo piškotkov.

Close Popup
Privacy Settings saved!
Nastavitve zasebnosti

Tukaj lahko nastavite, kateri piškotki naj se naložijo, ko brskate po naših spletnih straneh.

Piškotki, ki so nujni za pravilno delovanje spletne strani in niso povezani z beleženjem podatkov.

Tehnični piškotki
Za uporabo te spletne strani uporabljamo naslednje tehnično potrebne piškotke:
  • wordpress_test_cookie
  • wordpress_logged_in_
  • wordpress_sec

Zavrni piškotke
Save
Sprejmi poškotke
Open Privacy settings